Baymak

Baymak Brötje Energy Digit 240 Fi Arıza Kodları

Baymak Brötje Energy Digit 240 Fi Arıza Kodları
Baymak Brötje Energy Digit 240 Fi Arıza Kodları

 

  • A01 Arıza Kodu: Başarısız ateşleme sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Bu arıza durumunda kullanıcı olarak öncelikle dairenizdeki gaz girişlerini kontrol edin ve gaz vanalarının açık olduğundan emin olun. Gaz vanaları açık ise kombinizi resetleyin. Birkaç kez resetleme işlemi yapın. Resetleme işlemi sonrasında sorun düzelmiyorsa eğer cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı alın. Anakart, gaz valfi, iyonizasyon ateşleme elektrotlarında sorun olabilir. Servis ekipleri tarafından net tespit yapılır ve hangi parça arızalı ise ona göre müdahale edilir.

  • E02 Arıza Kodu: Emniyet sensörü arızasıdır.

Muhtemel Çözüm: Bu arıza durumunda öncelikle cihazı birkaç kez resetlemelisiniz. Resetleme sonrasına düzelme olmuyor ise emniyet termostatında (aşırı ısı limit termostatta) sorun olabilir. Net arıza tespiti ve çözümü için servisi aramalısınız.

  • E03 Arıza Kodu: Hava basınç anahtar sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Bu hata kodu atık gaz sisteminde sorun olduğu anlamına gelmektedir. Bu gibi durumlarda cihaz atık gazı dışarı gönderemiyordur ve bu sebeple bloke olmuştur. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak yapabileceğiniz işlem bulunmaz. Cihazın; bacası yerinden çıkmış olabilir, fan arızalı olabilir, prosestat ya da anakartta sorun olabilir. Net tespit ve müdahale için servisi arayın.

  • E05 Arıza Kodu: Merkezi ısıtma sistemi sensör sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Baymak kombinin kalorifer sisteminde çalışma yapmadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda kalorifer sensörü arızalı olabilir, kablolarda kopma ya da kısa devre de olabilir. Teknik açıdan sorunun net tespit edilmesi ve müdahalenin yapılarak sorunun çözümlenmesi adına servis yardımı almanız gerekmektedir.

  • E06 Arıza Kodu: Kullanım suyu sensör sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Sıcak su sorunu yaşayacağınız bir arıza kodudur. Bu durumda cihazı birkaç kez resetlemeyi deneyin. Düzelmez olmaz ise sıcak su sensöründe (ntc sinde) sorun olabilir. Kablolarda kısa devre ya da kopma da olabilir. Tespit ve müdahale için uzman yardımı almalısınız.

Soru Sor / Yorum Yap

CANSERVİS ARA