Bosch

Bosch Euromaxx Arıza Kodları

Bosch Euromaxx Arıza Kodları
Bosch Euromaxx Arıza Kodları
  • A3 Arızası: Atık gaz sensör arızası.

Muhtemel Çözüm: Sadece bacalı kombilerde karşılaşılan arıza kodudur. Baca sensörü arızalı ise kablolarında kısa devre durumu söz konusu ise bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda cihaza müdahale etmeden servisi arayarak yardım almalısınız.

  • A4 Arızası: Davlumbazdan ortama atık gaz yayılıyor.

Muhtemel Çözüm: Sadece bacalı kombilerde karşılaşılır. Atık gazın bir sebeple dışarı gönderilemediğini ve ortama yayıldığını belirtir. Bu durumda baca tıkalı olabilir, baca çekmiyor olabilir. Cihazı kullanıma kapatın, ortamı havalandırın ve acil servis yardımı alın.

  • A7 Arızası: Sıcak kullanım suyu sensör arızası.

Muhtemel Çözüm: Hermetik ve bacalı olmak üzere iki çeşit kombide de karşımıza çıkan arıza kodudur. Sıcak su sensörü arızalı ise kablolarında kısa devre var ise bu sorun yaşanabilir. Arızanın çözümlenmesi için servisi aramalı ve bu süre zarfında cihaza müdahalede bulunmamalısınız.

  • A8 Arızası: Can iletişimi kesik durumda.

Muhtemel Çözüm: Böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman cihaza müdahale etmeden mutlaka servisi aramalısınız.

  • AA Arızası: Sıcak su sensörü ile kalorifer sensörü arasındaki sıcaklık farkı yüksek.

Muhtemel Çözüm: Sıcak su ntc si ile ısıtma devresi ntc si arasındaki sıcaklık farkı yüksek olduğu zaman bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda teknik açıdan yapabileceğiniz bir uygulama ya da işlem bulunmaz. Net arıza tespiti ve onarımı için mutlaka servisi aramalısınız.

  • AC Arızası: TA211E ya da RAM ile Heatronic arasında bağlantı sağlanamıyor.

Muhtemel Çözüm: Arıza durumunda teknik açıdan müdahale gerçekleştirmeden mutlaka uzman yardımı almalısınız.

  • b1 Arızası: Kod anahtarı algılanmıyor.

Muhtemel Çözüm: Arıza durumunda cihaza müdahale etmeden Bosch Servisi aramalı ve yardım almalısınız.

  • C1 Arızası: Cihaz çalışırken prosestat açıyor.

Muhtemel Çözüm: Sadece hermetik kombilerde karşılaşılan arıza kodudur. Cihazın işletmede iken prosestatın kontaklarını açtığını belirtir. Bu arıza durumunda teknik açıdan cihaza müdahale etmeden servisi aramalısınız. Prosestat arızasının yanı sıra anakart veya fan ile alakalı sorun da olabilir. Tespit ve onarım için işi uzmanına bırakmanız şarttır.

  • C4 Arızası: Prosestat kontakları açmıyor.

Muhtemel Çözüm: Sadece hermetik kombilerde bulunan prosestatın kontaklarını açmadığını belirten arıza kodudur. Fan arızası, anakart arızası ya da prosestat arızası söz konusu olabilir. Teknik açıdan net tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

  • C6 Arızası: Prosestat kontakları kapatmıyor.

Muhtemel Çözüm: Sadece hermetik kombilerde bulunan prosestatın kontaklarını açık bırakması ve kapatmaması halinde bu sorun yaşanır. Arıza durumu prosestat, fan ya da elektronik kart ile alakalı olabilir. Arızanın teşhis edilerek çözümlenmesi amacı ile Bosch Servisi yardımı almanız gerekmektedir.

  • CA Arızası: Tribün devir sayısı yüksek durumda.

Muhtemel Çözüm: Tribün devir dayısının yüksek olduğunu belirten bu arıza durumu ile karşılaşırsanız eğer cihaza müdahale etmeden servisi aramalısınız.

  • CC Arızası: Dış hava sıcaklık sensöründe kesinti.

Muhtemel Çözüm: Dış hava sensörü varsa eğer sensör kablolarında kesinti olabileceğini ya da sensör arızası olabileceğini belirtir. Dış hava sensörü yoksa eğer elektriksel bir arıza durumu söz konusu olabilir. Arızanın teşhis edilerek onarılması açısından uzman yardımı almanız gerekmektedir.

  • d3 Arızası: Köprü 8-9 dan yanlış sinyal alınıyor.

Muhtemel Çözüm: Bu arıza durumunda net teşhis ve onarım uygulaması adına mutlaka uzman yardımı almalısınız. Cihaza müdahalede bulunmamanızı öneririz.

  • E2 Arızası: Kullanım suyu sensöründe kesinti ya da kısa devre durumu.

Muhtemel Çözüm: Sıcak su sensörünün arızalı olabileceğini, sensör kablolarında kesinti veya kısa devre durumu olabileceğini belirtir. Bu gibi arıza durumlarında cihaza müdahalede bulunmadan net teşhis ve onarım için uzman yardımı almanız gerekmektedir.

  • E9 Arızası: Aşırı sıcaklık uyarısı.

Muhtemel Çözüm: Cihazın çeşidi ne olursa olsun çok sık karşılaştığımız arıza durumlarından biridir. Tesisat vanalarını, petek vanalarını kontrol etmeli, vanalar kapalı ise açmalısınız. Vanalar açık olmasına karşın arıza devam etmekte ise cihazın su basıncına bakmalı, basınç düşük ise su basmalısınız. Sorun yine de devam ederse eğer reset uygulaması yapmalısınız. Resetleme işleminden sonra da arızada düzelme olmaz ise; ana eşanjörde, üç yollu vanada, pompada sorun olabilir. Kalorifer filtresi tıkalı olduğunda, tesisatta hava ya da tıkanma olduğunda da bu sorun yaşanabilmektedir. Arızanın yerinde teşhis edilerek çözümlenmesi açısından işi uzmanına bırakıp uzman desteği almanızı tavsiye ederiz.

  • EA Arızası: Alev iyonizasyon sinyali alınamıyor.

Muhtemel Çözüm: Yani brülörde yanma olmuyor ve cihaz ateşleme işlemini başarılı bir şekilde tamamlayamıyor. Genelde çok sık karşımıza çıkan arıza durumudur. Kombinize gaz geliyor mu gelmiyor mu önce bir kontrol etmelisiniz. Kombinize gaz gelmekte ise; kombinize birkaç kez reset atabilirsiniz. Resetleme işleminden sonra da arıza durumunda düzelme olmadı ise bu durumda cihaza müdahaleyi bırakıp Bosch Servisi yardımı alabilirsiniz. Arıza durumunun temel sebepleri arasında; anakart arızası, gaz valfi arızası, iyonizasyon ve ateşleme elektrodu arızası gelmektedir. Yine de tespit yapılarak arızanın giderilmesi amacı ile uzman yardımı almanızı tavsiye ediyoruz.

  • F0 Arızası: Heatronicte dahili sorun.

Muhtemel Çözüm: Harici bir sorun olarak bilinen bu arıza durumunda işi mutlaka uzmanına bırakmalı ve servisi arayarak yardım talep etmelisiniz.

  • F7 Arızası: Yanlış iyonizasyon sinyali.

Muhtemel Çözüm: Brülörde yanma olmamasına karşın iyonun algılanmaya devam edildiğini belirtir. Bu sorunda cihazı resetlemelisiniz. Arıza düzelmez de devam ederse eğer; anakart, iyonizasyon elektrodu veya gaz valfi gibi parçalarda sorun olabilmektedir. Net tespit ve sorunun çözüme ulaşması açısından uzman yardımı almanız gerekmektedir.

  • FA Arızası: Reset iyonizasyon sinyali var.

Muhtemel Çözüm: Cihaza servis öncesi birkaç kez reset atmalısınız. Resetleme sonucunda eğer sorunda düzelme olmaz ise servisi arayarak yardım alabilirsiniz.

  • Fd Arızası: İstenilmeden reset düğmesine basılmış.

Muhtemel Çözüm: Cihaz arızada değilken reset butonuna yanlışlıkla basıldığını belirtir. Bu durumda bir süre kadar bekleyin ekrandan Fd kodu silinecektir. Düzelme olmaz ise cihazı şalterinden kapatıp yeniden açabilirsiniz.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Soru Sor / Yorum Yap

1 Yorum

  • Eski model Bosch kombi, şu azaldığı için arıza lambası yandı. Reset/r tuşu yok. Suyu tamamlandı. Kapatıp açınca düzeliyor. Ama 1 dakika sonra tekrar yanıp sönüyor.

CANSERVİS ARA