Baymak

Baymak Dolcevita DPY Arıza Kodları

Baymak Dolcevita DPY Hata Kodları
Baymak Dolcevita DPY Hata Kodları

►Makalemizde sunacağımız bilgiler Baymak Dolcevita DPY 24/28/33/42/45 Serili kombiler içindir.

  • E01 Arızası: Ateşleme sisteminde sorun var.

Muhtemel Çözüm: Sıklıkla karşılaştığımız bu arıza durumunda kombinize gaz gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Dairenizde gaz var ise kombi yanındaki gaz vanası da açık ise kombiye gaz geliyor demektir. Bu kontrol sonrasında birkaç kez resetleme işlemi yapabilirsiniz. Resetleme işlemi sonrasında sorun düzelmez ise; anakart, gaz armatörü, iyonizasyon veya ateşleme elektrodunda sorun olabilir. Mutlaka uzman Baymak Servisi yardımı almalısınız.

  • E02 Arızası: Hatalı alev oluşumudur.

Muhtemel Çözüm: Cihazın alevi algılamadığını, hissetmediğini belirtir. Bu durumda cihazı resetlemelisiniz. Resetleme sonrasında sorun düzelmez ise; anakart, gaz valfi ya da iyonizasyon elektrodunda sorun olabilir. Servis yardımı almalısınız.

  • E03 Arızası: Aşırı ısınma sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Limit termostatın yüksek sıcaklık sebebi ile devreye girdiğini belirtir. Bu arıza durumunda cihazı resetleyebilirsiniz. Sorun düzelmiyor ise servisi aramalısınız. Dolcevita DPY model kombilerde; pompa sıkışıklığı, ana eşanjörün kireçlenmesi, üç yollu vana arızası, kalorifer filtresinde tıkanma gibi durumlarda yaşanabilir. Net teşhis için işi uzmanına bırakmalısınız.

  • E05 Arızası: Fan geri besleme problemidir.

Muhtemel Çözüm: Atık gaz sistem sorunu olarak da adlandırabiliriz. Bu arıza durumunda genelde yerinde tespit ve müdahale gerekir. Baca sensöründe sorun olması, bacanın tıkanması, bacanın yerinden çıkması, prosestat, fan ya da anakart arızası olması gibi durumlarda sorun yaşanabilmektedir. Net tespit ve sorunun giderilmesi amacı ile Baymak Servisi’ni arayınız.

  • E08 Arızası: Ateşleme devresi sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Ateşleme devresinde yaşanan aksaklığı belirtir. Bu gibi arıza durumlarında cihazı resetlemeyi deneyin. Resetleme sonrasında sonuç değişmez ise mutlaka servisi arayın.

  • E09 Arızası: Gaz valfi geri besleme sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Ateşleme sisteminde aktif olan gaz valfinde oluşan bir arıza durumudur. Sorunun tek sebebi gaz valfi olmayabilir. Uzman ekipler tarafından yerinde görülüp tespit edilmesi gerekir. Mutlaka işi uzmanına bırakınız.

  • E12 Arızası: EEPROM (yazılım) problemidir.

Muhtemel Çözüm: Yazılım sorunlarında kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem yoktur. Baymak Servisi yardımı almalısınız.

  • E15 Arızası: Sensör sıcaklık değişim sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Sensör sıcaklığının değiştiğini belirten arıza kodudur. Sensör ile alakalı sorunun olduğunu belirten bu arıza durumunda yerinde tespit ve müdahale gerekmektedir. Uzman yardımı alınız.

  • E16 Arızası: Dönüş sıcaklık sensör kilitleme sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer sensöründe kilitleme sorunu demektir. Uzman ekip tarafından yerinde görülmesi gereken bir arıza durumudur. Baymak Servisi’nden yardım almalısınız.

  • E17 Arızası: Çıkış sıcaklık sensör kilitleme sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Sıcak su sensöründe kilitleme sorunu demektir. Bu gibi arıza durumlarında cihaza müdahalede bulunmayın. Servis yardımı alın.

  • E18 Arızası: NTC sensör çatlak test sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Sorunun net tespiti ve çözümü için servis yardımı almalısınız.

  • E21 Arızası: Elektronik kart sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Cihazın hiçbir konumda çalışma yapmayacağı bir arıza durumudur. Bu gibi arıza durumlarında karta müdahale edilmesi adına servis yardımı almanız gerekmektedir. Anakarta yapılan tamir ya da değişim uygulaması sonrasında sorun çözümlenecektir.

  • E33 Arızası: Dönüş sıcaklık sensör sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer sensörü arızasıdır. Kalorifer sensöründe sorun olduğunda, kablolarında kopma meydana geldiğinde de sorun olabilir ya da kabloda kısa devre olduğunda da bu sorun yaşanabilir. Tespit ve çözüm için işi uzmanına bırakınız.

  • E35 Arızası: Çıkış sıcaklık sensör sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Sıcak su sensörü arızasıdır. Sıcak su sensörünün yanı sıra kablolarda kopma veya kısa devre durumu da söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda mutlaka tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

  • F13 Arızası: Reset kilitlenmesidir.

Muhtemel Çözüm: Reset düğmesine olması gerekenden uzun süre bastığınızda düğme kilitlenir ve bu sorun meydana gelir. Sorunun düzelmesi için Dolcevita DPY model kombinizi şalterinden kapatıp birkaç dakika sonra yeniden açmalısınız.

  • F34 Arızası: Düşük besleme sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Dolcevita DPY model kombiye gelen voltajın düşük olduğunu belirtir. Düşük voltaj sebebi ile cihaz bloke olmuş çalışmıyordur. Bir süre bekleyin, cihaz otomatik resetlenecektir. Sorunda düzelme olmaz ise muhtemelen kart yanmış olabilir. Kart tamiri ya da değişimi gerekebilir. Uzman yardımı alın. Bu sorunu yeniden yaşamamak ya da sorun yaşamamak için mutlaka kombi regülatörü kullanın.

  • F37 Arızası: Düşük su basınç sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Dolcevita DPY model kombilerde otomatik su basma fonksiyonu vardır. Bu arıza durumunda bir süre bekleyin. Sorun devam ederse servis yardımı alın.

  • F39 Arızası: Dış hava sensöründe sorun olduğunu belirtir.

Muhtemel Çözüm: Çoğu kombilerde bu sensör bulunmaz. Çok nadir olur. Dış ortama takılan sensördür ve dış ortam sıcaklığına göre kombinin çalışma yapmasını sağlar. Sensör var ise arızalı demektir. Yoksa elektrik ile alakalı bir sorun olabilir. Baymak Servisi yardımı almalısınız.

  • F40 Arızası: Yüksek su basınç sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Tesisat su basıncının 2,5 ya da 3 barı geçtiğini belirten bir arıza kodudur. Bu durumda yüksek basınç kombiye zarar verebileceği için cihaz arızaya geçmiştir. Bu arıza durumunda yüksek olan basıncı düşürmek için kombinize en yakın kalorifer hava alma kısmını açabilir oradan su alabilirsiniz. Basınç düşünce sorun düzelecektir.

  • F41 Arızası: Otomatik su doldurma devrede.

Muhtemel Çözüm: Cihazın otomatik su doldurma fonksiyonunun devreye girdiğini belirtir. Bu durumda bir süre kadar beklemelisiniz. Su dolum işlemi otomatik yapılacaktır.

  • F42 Arızası: Otomatik doldurma işlemi tamamlanamadı.

Muhtemel Çözüm: Cihazın otomatik su doldurma işlemini yapamadığını belirtir. Servis yardımı almanızı öneririz.

  • F43 Arızası: Otomatik doldurma işlemi sonrasında düşük su basınç sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Cihazın otomatik su doldurma işlemini yapamadığını ve düşük basınç sebebi ile arızaya geçtiğini belirtir. Bu durumda cihaza su basmayı deneyin. İşlemi yapamazsanız Baymak Servisi’ni arayarak yardım alın.

  • F47 Arızası: Su basınç anahtarı bağlı durumda değil.

Muhtemel Çözüm: Su basınç anahtarı basıncı yükseldiğinde ya da düştüğünde algılayabilme özelliğindedir. Bağlı olmadığında kombi su basıncı normal şekilde gösterilemez. Teknik olarak servis yardımı alınız.

  • F50 Arızası: Sıcak su boyler sensör sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunamazsınız. Servis yardımı almanız gerekir.

  • F51 Arızası: PT1000 sensör arızasıdır.

Muhtemel Çözüm: Harici sensör sorunudur. Tespit ve müdahale için servisi aramanız gerekir.

  • F52 Arızası: Sıcak su sensör sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Bu durumda teknik açıdan servis ekiplerinin sorunu yerinde görmesi ve çözümlemesi gerekmektedir. Uzman yardımı almanızı tavsiye ederiz.

  • F53 Arızası: Termal sigorta sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Servis yardımı almanız gerektiren bir durumdur.

  • F81 Arızası: Sensör drift test sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Cihaz müdahalede bulunmadan servisi aramalısınız.

Soru Sor / Yorum Yap

CANSERVİS ARA