- 3C Arızası: Fan sorunu.
Muhtemel Çözüm: Arıza durumunda önce kombiyi resetlemeyi deneyin. Sorun düzelmezse birkaç reset işlem daha uygulayın. Yine de arıza durumunda düzelme olmazsa servis yardımı almanız gerekir. Fan veya anakart arızası mevcut olabilir.
- 4L Arızası: Tesisat basıncı düşük.
Muhtemel Çözüm: Tesisat basınç değeri 1 barın altına düşerse cihaz bu uyarıyı verir. Sisteme su basarak basınç değerini ideal seviyeye (1 ile 2 bar arasına) getirmek gerekir. Kombi altında monteli olan mavi veya siyah doldurma musluğunu sola çevirin , su sesi duyarsınız ve basınçta artış olur. Basınç değeri 1 ile 2 bar arasına geldiğinde doldurma musluğunu kapatın. Sorun düzelir. İşlemi yapamazsanız veya çok sık yapmak durumunda kalırsanız mutlaka servis yardımı almalısınız.
- 4Y Arızası: Gidiş suyu sensör problemi.
Muhtemel Çözüm: Kombide mevcut olan kalorifer gidiş sensöründe sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Sensör, sensör kabloları, sensör boruları ve anakart kontrol edilmelidir. Bu kontroller uzman servis ekiplerince yapılarak arıza tespit edilmeli ve müdahale gerçekleştirilmelidir.
- 5L Arızası: BUS işetişim kesinti durumu.
Muhtemel Çözüm: Kombiye bağlantılı bir oda termostatı kullanıyorsanız eğer; oda termostatında, termostat bağlantılarında sorun olabilir. Oda termostatı kullanmıyorsanız muhtemel sebep anakart arızası da olabilir. Arıza tespiti ve çözümü için servis yardımı almalısınız.
- 6A Arızası: Ateşleme sorunu.
Muhtemel Çözüm: Yapılması gerekenleri uyguladınız fakat sonuç değişmiyorsa muhtemel arızalı parçaları şu şekilde sıralayabiliriz
- Elektronik kart
- Gaz valfi
- İyonizasyon elektrodu ve ateşleme elektrodu
Yine de sorunun uzman ekip tarafından yerinde görülmesi ve tespit yapılarak çözüm sağlanması gerekmektedir. Bu sorunda sıraladığımız parçalardan birinde veya birkaçında sorun olabilmektedir. Net teşhis ve çözüm için mutlaka Buderus Servisi yardımı alın.
- 6C Arızası: Gaz kesintisi sonrası alev algılanıyor.
Muhtemel Çözüm: Arıza durumuyla karşılaştığınız an kombiyi birkaç kez arka arkaya resetleyin. Resetleme işlemi işe yaramazsa eğer servis yardımı almanız gerekir. Elektrot, gaz valfi, anakart gibi birçok parçada sorun olabilir.
- 9P Arızası: KIM algılanmadı.
Muhtemel Çözüm: Dahili bir hatadır. Arıza tespiti ve çözümü için mutlaka servis yardımı almalısınız.
- CC Arızası: Dış hava sensörü sorunu.
Muhtemel Çözüm: Kombiye takılı dış hava sensörü varsa eğer algılanmadığı zaman ekranda bu hata kodu belirir. Bu durumda dış hava sensörü dahil bağlantı ve kabloların kontrol edilmesi gerekir. Sorun görülürse zaten servis ekiplerince tespit edilerek çözümlenir. Ancak kombiye bağlantılı bir dış hava sensörü yoksa elektrik aksam kontrol edilmelidir. İşlemler yalnızca uzman servis ekiplerince yapılmalıdır.
- CL Arızası: Kullanım suyu ntc sensör problemi.
Muhtemel Çözüm: Kombide sıcak su aksağında yer alan ntc sensörde sorun olabilir. Cihazı resetlemeden direk servis yardımı almalısınız. Bu gibi durumlarda yalnızca ntc sensörde değil, sensörle birlikte bağlantılarında, borularında veya anakartta sorun olabilme ihtimali vardır. Arızanın teşhis edilerek çözümlenmesi adına servis yardımı almalısınız.
- EL Arızası: KIM ya da Logamatic BC20 sorunu.
Muhtemel Çözüm: Kombide KIM sorunu ya da Logamatic BC20 adı verilen kumanda (tuş takımı) sorunu olduğu zaman bu problem yaşanır. Tuş takımı değişimi gerekebilir. Tabi bu durumda kombi anakartını da kontrol etmek gerekir. Kart arızalı ise tamiri veya değişimi ile de sorun çözümlenebilir. Mutlaka servis yardımı almalısınız.
- EP Arızası: Reset kilitlenmesi.
Muhtemel Çözüm: Reset tuşuna 30 saniyeden daha fazla basılı tutulduğunda bu sorun yaşanabilir. Reset kilitlenmesi olarak adlandırabileceğimiz bu arıza durumuyla karşılaşmamak için kombi arızaya geçtiğinde reset tuşuna ya 1 kez basmak gerekir ya da birkaç saniye basılı tutmak gerekir. Bu sorunla karşılaştığınız zaman cihazı şalterinden kapatın, birkaç saniye kadar bekleyin, yeniden açın. Sorun düzelmezse servis yardımı almanız gerekir.