ECA

ECA Proteus Premix Arıza Kodları

ECA Proteus Premix Arıza Kodları
ECA Proteus Premix Arıza Kodları
  • E01 Arızası: Ateşleme başarısızlığıdır.

Muhtemel Çözüm: Kombiye gaz gitmediğini belirtir. Öncelikle gaz vanalarını kontrol ederek dairenizde gaz olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Gaz geliyorsa resetleme işlemi uygulamalısınız. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Yine de bir düzelme durumu olmazsa eğer; elektronik kart, gaz valfi ve elektrotlarda sorun olabilir. Servis çağırmalısınız.

  • E02 Arızası: Yanlış alev durumudur.

Muhtemel Çözüm: Gaz valfi kapalı olmasına karşın brülörde alev algılandığını belirtir. Servis öncesi kombinize birkaç kez reset atmalısınız. İşlemler neticesinde arıza devam etmekte ise; iyon elektrotu, gaz valfi ya da kart arızası olabilir.

  • E03 Arızası: Aşırı ısınma uyarısıdır.

Muhtemel Çözüm: Gidiş ya da dönüş sıcaklığının 90°C yi aştığını belirtir. Öncelikle tesisat vanalarına bakın. Kapalı ise açın. Kombi kış modundaysa eğer en az 3 petek vanası açık ve petekler kullanılır durumda olması gerekir. Petek vanalarını kontrol edin kapalıysa açın. Kombi su basıncına bakın, basınç düşükse su basın. Kombiyi son olarak birkaç defa resetleyin. Yine de sorunda düzelme olmazsa eğer; ana eşanjör, üç yollu vana, pompa arızası olabilir. Tesisat tıkalı, kalorifer filtresi tıkalı veya sistemde hava olabilir. Uzman yardımı almanız gerekir.

  • E05 Arızası: Fandan 1 dk. dan daha uzun süre geri bildirim alınmıyor.

Muhtemel Çözüm: Servis öncesi birkaç kez resetleme işlemi uygulamalısınız. Sorunda düzelme olmazsa eğer; fanın okuyucusunun fandan haber alamadığını belirtir. Fan okuyucusunda, fanda veya elektronik kartta sorun olabilir. Uzman desteği almanız gerekir.

  • E08 Arızası: Alev devresi problemidir.

Muhtemel Çözüm: Servis çağırmadan önce kombinize birkaç kez reset atmalısınız. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmazsa eğer elektronik kartta sorun olabilir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahale etmeden uzman yardımı almalısınız.

  • E09 Arızası: Gaz armatörü sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Kombinin ateşleme devresinde bulunan gaz valfinde sorun olabileceğini belirtir. Öncelikle kombiyi servis öncesi resetlemelisiniz. Resetleme neticesinde arıza durumunda düzelme olmuyorsa eğer gaz valfinde sorun olabileceği için uzman yardımı almalısınız.

  • E12 Arızası: EEPROM kontrol sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Elektronik kartta sorun olabilme ihtimali yüksektir. Öncelikle kombinize reset atın. Arızada düzelme olmazsa işlemi birkaç kez daha uygulayın. Yine de sorun düzelmezse servis çağırın.

  • E15 Arızası: Sıcaklık sensörleri ölçüm sapması sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Sıcaklık sensörlerinde sorun olabileceğini belirtir. Sensör bağlantılarında veya elektronik kartta da sorun olabilme ihtimali vardır. Bu yüzden net teşhis ve müdahale için servis çağırmalısınız.

  • E16 Arızası: Gidiş suyu sıcaklık sensör sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Gidiş suyu sıcaklık sensöründe sıcaklık değişimi algılanmadığını belirtir. Bu gibi durumlarda uzman yardımı almalı, cihaza müdahalede bulunmamalısınız.

  • E17 Arızası: Dönüş suyu sıcaklık sensör arızasıdır.

Muhtemel Çözüm: Dönüş suyu sıcaklık sensöründe sıcaklık değişiminin algılanmadığını belirtir. Sensör arızası veya kart arızası olabilir. Servis çağırmalısınız.

  • E18 ArızasıSıcaklık sensör sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Sıcaklık sensörü üzerindeki sıcaklık değişiminin >30°C olduğunu yani çok fazla olduğunu belirtir. Sensör veya kart arızası olabilir. Uzman yardımı almalısınız.

  • E21 Arızası: Analog-Dijital çevirici (Adc) sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Elektronik kart ile alakalı bir arıza durumu olduğunu belirtir. Öncelikle kombinize birkaç defa reset atın. Düzelme olmazsa mutlaka servis çağırın.

  • E33 Arızası: Dönüş suyu sıcaklık sensör arızasıdır.

Muhtemel Çözüm: Dönüş suyu sıcaklık sensöründe kısa devre veya açık devre sorunu olduğunu belirtir. Öncelikle kombinizi resetleyin. Sorun devam ederse uzman yardımı alın.

  • E35 Arızası: Gidiş suyu sıcaklık sensör arızasıdır.

Muhtemel Çözüm: Gidiş suyu sensöründe kısa devre ya da açık devre problemi olduğunu belirtir. Kombinizi resetleyin, arıza düzelmezse servis çağırın.

  • E54 Arızası: Sifon tıkalı sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Sifonun tıkandığını belirtir. Sifonun temizlenmesi gerekir. Sifonu temizlemeyi deneyin. Sonrasında cihazınıza reset atın. Arıza durumu devam ederse ya da işlemi yapamazsanız servis yardımı almanız gerekir.

  • E80 Arızası: Dönüş ve gidiş suyu sıcaklık sensörü arasında sıcaklık farkı var.

Muhtemel Çözüm: Dönüş suyu sıcaklık sensör sıcaklığı-gidiş suyu sensör sıcaklığından fazla olduğunu belirtir. Sensörlerde ya da elektronik kartta sorun olabilir. Uzman yardımı almanızı tavsiye ederiz.

  • E82 Arızası: Alev kaybı sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Cihazın 4 dk. içinde 3 kereden fazla alev kaybı yaşadığını belirtir. Öncelikle kombinizi resetleyin. Arıza düzelmediyse işlemi birkaç kez tekrar edin. Yine de sorun devam etmekte ise; anakart, gaz valfi, iyon elektrotu gibi parçalarda sorun olabilir. Tespit ve müdahale için servis çağırmalısınız.

  • F07 Arızası: Aşırı baca gazı sıcaklık sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Baca gazı sıcaklığının 95°C yi aştığını belirtir. Bu durumda cihaza herhangi bir müdahalede bulunmadan servisi çağırmalısınız.

  • F13 Arızası: Fazla resetleme durumudur.

Muhtemel Çözüm: 1 saat içerisinde kombiye 5 ten fazla reset atıldığında bu sorun yaşanır. Reset düğmesine yeniden bastığınızda ya da cihazı şalterinden kapatıp yeniden açtığınızda sorun düzelecektir.

  • F34 Arızası: Düşük besleme gerilimi sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Besleme geriliminin 170 V altında olduğunu belirtir. Şebeke voltajı düzelene dek beklemelisiniz. Cihaz otomatik resette olacağından herhangi bir işlem yapmamalısınız. Voltaj düzelmesine karşın sorunda düzelme olmazsa kart hasar görmüş olabilir. Karta müdahale edilmesi için uzman yardımı almalısınız. Ancak arıza yeniden yaşanabileceği için voltaj düzenleme görevinde olan kombi regülatörü cihazını mutlaka kullanmalısınız.

  • F37 Arızası: Düşük su basınç uyarısıdır.

Muhtemel Çözüm: Tesisat devresi su basıncının 0,4 bar civarında olduğunu belirtir. Kombinin sağ altında monteli durumda olan mavi doldurma musluğu ile kombiye su basmanız gerekir. Basıncı 1,5 bara çıkardığınızda sorun düzelecektir. İşlemi yapamazsanız, arıza çok sık tekrar ederse ya da işlem sonrası sorun düzelmezse eğer servis yardımı alabilirsiniz.

  • F39 Arızası: Dış hava sensörü arızasıdır.

Muhtemel Çözüm: Kombinize dış ortam ısısına bağlı çalışma sağlayan dış hava sensörü takılıysa eğer arızalı olabileceğini belirtir. Dış hava sensörü bağlı değilse eğer bağlantılarda veya elektrik aksağında sorun olabilir. Servis yardımı almalısınız.

  • F40 Arızası: Yüksek su basınç sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Tesisat basıncının 3,3 bar üzerinde olduğunu belirtir. Kombiye fazla su bastıysanız eğer basıncı düşürmek için kombinize en yakın kaloriferin üst yan kısmından su alabilirsiniz. Basıncı bu şekilde düşürerek 1,5 bara düşürdüğünüzde sorun düzelir. Cihaza müdahale etmediyseniz yüksek basınç arızası olabilir. Bu durumda uzman yardımı almalısınız.

  • F47 Arızası: Su basınç sensör arızasıdır.

Muhtemel Çözüm: Su basınç sensörü takılı değilse veya temassızlık varsa bu sorun yaşanır. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz işlem yoktur. Servis çağırmalısınız.

  • F50 Arızası: Boyler sensör sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Boyler sensöründe ya da kablolarında sorun olabilir. Servis çağırmalısınız.

  • F51 Arızası: PT1000 solar sensör arızasıdır.

Muhtemel Çözüm: PT1000 solar sensörde veya bağlantılarda problem olabilir. Uzman yardımı almalısınız.

  • F52 Arızası: Kullanım suyu sıcaklık sensörü arızasıdır.

Muhtemel Çözüm: Sıcak su sensöründe, sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilir.  Anakart arızalanmış olabilir. Uzman yardımı almanız gerekir.

  • F53 Arızası: Baca gazı sıcaklık sensörü sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Baca gazı sıcaklık sensöründe açık ya da kısa devre sorunu olduğunu belirtir. Sensör ve bağlantıları kontrol edilmelidir. Uzman desteği almanız gerekir.

  • F81 Arızası: Sıcaklık sensörü sağma testi beklemesi sorunudur.

Muhtemel Çözüm: Sıcaklık sensöründe sorun olabilir. Net teşhis ve çözüm için servis çağırmalısınız.

Soru Sor / Yorum Yap

CANSERVİS ARA