Ferroli

Ferroli Econcept 50A Arıza Kodları

Ferroli Econcept 50A Arıza Kodları
Ferroli Econcept 50A Arıza Kodları
  • A01 Arıza Kodu: Brülör açılmıyor.

Muhtemel Çözüm: Brülörde yanma olmadığını belirtir. Ateşleme arızası olarak adlandırabiliriz. Bu gibi arıza durumlarında servis gelmeden önce yapmanız gereken şey gaz kontrolü olsun. Gaz vanaları açık mı kapalı mı diye kontrol etmelisiniz. Kombiye gaz geldiğinden emin olmanız şarttır. Gaz ile alakalı sorun var ise doğalgaz firmasından yardım alabilirsiniz. Kombiye gaz gelmesine karşın arıza durumu yaşanıyor ise servis öncesi yapmanız gereken son uygulama resetlemedir. Kombiyi servis gelmeden önce birkaç kez resetlemelisiniz. Resetleme uygulamalarından sonra arıza düzelebilir. Ancak arıza durumunda düzelme olmaz ise başka bir uygulama yapmamalısınız. Arızaya sebep olan parçalar; anakart, elektrotlar ya da gaz armatörüdür. Yine de tespit ve çözüm maksatlı servisi aramanız gerekmektedir.

  • A02 Arıza Kodu: Emniy.et termostatı açılmış.

Muhtemel Çözüm: Kombide aşırı ısınma durumlarına karşı emniyet sağlama görevinde olan emniyet termostatının açıldığını belirtir. Bu termostat yalnızca aşırı sıcaklık durumlarında aktif olur, açılır ve cihazı bloke eder. Bu arıza durumu ile karşılaşırsanız eğer kombi içindeki suyun sıcaklığının aşırı yüksek olduğunu bilmelisiniz. Böyle bir sorunda önce kombiye reset atmalısınız. Kombiye reset atma uygulamasından sonra arıza düzelir ise kullanmaya devam edin. Düzelme olmaz ise tesisata bağlı ve peteklere bağlı vanaların açık olduğundan emin olun. Vanaları kontrol edin ve kapalı ise açın. Özellikle kış döneminde iseniz peteklerin en az 3 tanesini mutlaka kullanın. Petek vanaları açık ve tesisat vanaları da açık ise; ana eşanjör, pompa, üç yollu vana arızası olabilir. Kalorifer pislik tutucu filtre tıkalı, tesisatta hava veya tıkanma olabilir. Arızanın tespit edilmesi ve çözümlenmesi için mutlaka Ferroli Servisi yardımı alın.

  • A03 Arıza Kodu: Duman boşaltma boruları emniyet müdahalesi.

Muhtemel Çözüm: Duman boşaltma boruları ile alakalı sorun olabileceğini ve bu sebeple emniyet sisteminin devreye girdiğini belirtir. Bu durumda cihaza müdahalede bulunmadan servisi aramalısınız.

  • A04 Arıza Kodu: Ateşleme sonrası alev yetersizliği.

Muhtemel Çözüm: Cihazın ateşleme yapması sonrasında alevin yeterli hissedilmediğini alev yetersizliği olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda ateşleme işlemi başarılı bir şekilde yapılamadığından cihaz arızaya geçer. Servis gelmeden önce kombiye birkaç kez reset atmanız gerekir. Resetleme sonrası arıza düzelebilir ancak düzelme olmaz ise başka bir işlem uygulamamalısınız. Arıza durumunda; iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde ya da elektronik kartta sorun olabilir. Arıza tespiti ve onarımı için mutlaka Ferroli Servisi yardımı almalısınız.

  • F05 Arıza Kodu: Tesisat su basıncı yetersiz.

Muhtemel Çözüm: Tesisat su basıncının düşük olduğunu ve bu sebeple cihazın arızaya geçtiğini belirtir. Bar değeri 1 barın altındadır ve basıncı yükselterek 1,5 e getirmeniz gerekir. Cihazın altındaki doldurma musluğu ile tesisat su basıncını 1,5 bara kadar yükseltirseniz sorun düzelir. İşlemi yapamadığınızda, arızanın sürekli yaşandığında ya da işlem sonrası arızanın düzelmediği durumlarda servis desteği alabilirsiniz.

  • F06 Arıza Kodu: Fan sorunu.

Muhtemel Çözüm: Econcept 50A model kombilerde fanın arızalı olduğunu ve bu sebeple hava akışının sağlanamadığını belirtir. Bu gibi arıza durumlarında kullanıcı olarak cihaza müdahaleniz söz konusu değildir. Bu sorunla karşılaştığınız zaman fanın yanı sıra elektronik kart da arızalı olabilmektedir. Arızanın teşhis edilerek çözümlenmesi açısından servis yardımı almanız gerekmektedir.

  • F07 Arıza Kodu: Duman ısısı çok yüksek.

Muhtemel Çözüm: Duman ısısının olması gereken değerden yüksek olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmayın. Servis yardımı alırsanız arıza yerinde görülür, tespit yapılır ve sorun çözümlenir.

  • F08 Arıza Kodu: Tesisata gidiş ısısı yüksek.

Muhtemel Çözüm: Tesisata giden suyunun ısısının yüksek olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda servis öncesi kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme sonrasında arızada düzelme olmaz ise; pompa arızalı olabilir, tesisat tıkalı olabilir, tesisatta hava olabilir veya kalorifer filtresinde tıkanma olabilir. Teknik açıdan arızanın net teşhis edilmesi ve çözümlenmesi açısından uzman desteği almanız gerekmektedir.

  • F09 Arıza Kodu: Tesisata dönüş ısısı yüksek.

Muhtemel Çözüm: Tesisattan dönen suyun aşırı sıcak olduğunu belirtir. Çok sık yaşanmayan arıza durumudur. Bu arıza durumunda servis gelmeden önce kombinize reset atmalısınız. Resetleme uygulamasından sonra arızada düzelme olmazsa eğer; pompa arızası olabilir. Kalorifer tesisatında tıkanma olabilir ya da hava olabilir. Teknik açıdan arızanın tespit edilerek çözümlenmesi için Ferroli Servisi yardımı almanız gerekmektedir.

  • F10 Arıza Kodu: Gidiş suyu sensörü arızası.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer gidiş suyu sensöründe sorun olduğunu belirtir. Bu gibi durumlarda teknik açıdan sensörün değişimi gerekebilir. Kablolarda ya da bağlantılarda sorun olabilir. Arızanın teşhis edilerek çözümlenmesi açısından servis yardımı almanız gerekmektedir.

  • F11 Arıza Kodu: Dönüş suyu sensörü arızası.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer dönüş suyu sensöründe arıza olabilir. Sensör kablolarında veya bağlantılarında da sorun olma olasılığı vardır. Bu yüzden arızanın tespit edilerek çözümlenmesi açısından uzman yardımı almanız gerekmektedir.

  • F12 Arıza Kodu: Boyler sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Bu arıza durumunda boyler sensörde veya bağlantılarında sorun olabileceğini anlayabiliriz. Kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmadan arızanın teşhis edilmesi ve onarılması için mutlaka servis yardımı almalısınız.

  • F13 Arıza Kodu: Duman sensör arızası.

Muhtemel Çözüm: Bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan arıza tespit ve onarımı için servisi aramanız gerekmektedir.

  • F14 Arıza Kodu: Dış hava sondası arızası.

Muhtemel Çözüm: Dışarının sıcaklığına göre kombiyi çalıştırmakta olan sondada yani sensörde sorun olabileceğini belirir. Tabi bu parça her kombide bulunmaz. Mevcut olduğu durumlarda arızalı olabilir ya da bağlantılarda sorun olabilir. Mevcut olmayan durumlarda ise sorun elektriksel olabilir. Arızanın teşhis edilerek onarılması açısından mutlaka uzman yardımı almanız gerekmektedir.

  • A16 Arıza Kodu: Ana devre kartı ile ateşleme parçası arasında iletişim yok.

Muhtemel Çözüm: Anakart ile ateşleme parçası arasındaki bağlantılarda kopukluk olabileceğini belirtir. Tabi bu arıza durumunda anakartta da sorun olabilmektedir. Arızanın yine de teşhis edilerek çözümlenmesi açısından uzman yardımı almanız gerekmektedir.

  • F17/F18/F19 Arıza Kodu: Mikroprosesör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Bu arıza durumlarında cihaza müdahale etmeden mutlaka Ferroli Servisi ile görüşerek yardım almalısınız.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Soru Sor / Yorum Yap

CANSERVİS ARA