Termoteknik

Termoteknik Logic Arıza Kodları

Termoteknik Logic Arıza Kodları
Termoteknik Logic Arıza Kodları

Termoteknik LOGIC Hata Kodları

Bilgilendirma amaçlı bu yazımızdaki bilgiler, Termoteknik LOGIC 26/24, 26/35, 31/35 modellerine ait arıza kodlarını ve çözümlerini içermektedir.

  • F6 Arıza Kodu: Dış hava sensörü arızası.

MUHTEMEL ÇÖZÜM: Arıza durumunda önce panelin en sağında yer alan mod kontrol düğmesini “reset” yazan tarafa çevirin ve birkaç saniye bekledikten sonra bir önceki konumuna yeniden getirin. Bu şekilde kombiyi resetlemiş olursunuz. Arıza düzelmezse işlemi birkaç kez daha uygulayın. Yine de düzelme olmazsa eğer servis yardımı almalısınız.

  • F7 Arıza Kodu: Düşük voltaj sorunu.

MUHTEMEL ÇÖZÜM: Daireye ya da kombiye gelen voltajın düşük olması sebebiyle cihazın arızaya geçtiğini belirtir. Bir süre kadar voltajın düzelmesini beklemelisiniz. Bu arada dairenize elektrikçi çağırarak voltajı ölçtürebilir ve kontrol ettirebilirsiniz. Voltaj uygun voltta olmasına karşın yine de sorun düzelmezse eğer düşük voltaj sebebiyle kombi kartı hasar görmüş veya yanmış olabilir. Karta müdahale edilmesi açısından servis çağırmalısınız. Kart onarımı sonrası arızanın yeniden yaşanmaması için mutlaka voltaj düzenleyici regülatör cihazı kullanmalısınız.

  • F9 Arıza Kodu: Anakart sorunu.

MUHTEMEL ÇÖZÜM: Arıza durumunda önce mod seçim düğmesini “reset” yazan yere çevirerek kombiyi resetlemelisiniz. İşlemi arıza düzelmediği sürece maksimum 3 kez tekrarlamalısınız. Yine de sorunda düzelme olmuyorsa anakart arızalı demektir. Bu durumda anakart tamiri veya değişimi için servis çağırmalısınız.

  • L5 Arıza Kodu: Kombi 15 dakikada bir yeniden başlıyor.

MUHTEMEL ÇÖZÜM: Yani kombinin çok sık devreye girip çıktığını belirtir. Bu arıza durumunda önce kombiyi sigortasından kapatarak yeniden açın. Daha sonra mod seçim düğmesini “reset” konumuna çevirerek kombinize reset atın. Resetleme sonrası sorunda düzelme olmazsa eğer servis müdahalesi gerekir.

  • L6 Arıza Kodu: Yanlış alev sinyali.

MUHTEMEL ÇÖZÜM: Arıza durumunda önce mod seçim düğmesini “reset” yazan yere çevirerek kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme işlemini sorun düzelmezse arka arkaya birkaç kez daha uygulayın. Arıza yine de düzelmiyorsa; iyon elektrodunda, gaz valfinde ya da anakartta sorun olabilir. Yine de net teşhis için servis yardımı almalısınız.

  • C0/C2 Arıza Kodu: BCC sorunu.

MUHTEMEL ÇÖZÜM: Bir nevi anakart arızası denilebilir. Önce cihazı resetlemelisiniz. Resetleme sonrası düzelme olmazsa eğer servis çağırmalısınız. İlk etapta kablolar ve bağlantılar kontrol edilir. Bir sorun görülmezse eğer anakart arızası olabileceğinden anakart kontrol edilir, sorun görülürse tamiri ya da değişimi ile problem çözümlenir. Bunun için uzman yardımı almanız gerekir.

  • F1 Arıza Kodu: Düşük su basıncı uyarısı.

MUHTEMEL ÇÖZÜM: Tesisat basıncının düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Su basıncının 1 ile 2 bar arasında olması gerekir. Basıncı kontrol etmeli, kombi altında monteli olan doldurma musluğuyla kombiye su basmalısınız. Su basma işleminden sonra doldurma musluğunu mutlaka kapatın. Arıza düzelecektir. Düzelmezse eğer resetleme işlemi deneyin. İşlemi yapamazsanız veya çok sık yapmak zorunda kalıyorsanız mutlaka servis çağırın.

  • L1 Arıza Kodu: Aşırı ısınma sorunu veya tesisatta su yok.

MUHTEMEL ÇÖZÜM: Öncelikle tesisat su basıncını kontrol edin. Basınç 0 değerine yakınsa kombiye 1,5 bara kadar su basın. İşlemden sonra sorun düzelmezse ya da tesisat su basıncı ideal seviyedeyse kalorifer vanalarını kontrol edip, açık olduğundan emin olun. Vanalar açık, kombi basıncı normalse eğer mod seçim düğmesini “reset” yazan konuma çevirerek kombinize reset atın. Resetleme işlemini de arka arkaya birkaç kez tekrarlayın. Arıza durumu yine de düzelmiyorsa servis çağırmanız gerekir. Ana eşanjör başta olmak üzere, pompa, üç yollu vana gibi parçalarda sorun olabilir. Tesisat veya filtreler tıkalı olabilir.

  • F2 Arıza Kodu: Alev kaybı sorunu.

MUHTEMEL ÇÖZÜM: Cihaz bir sebeple alev kaybına uğruyor demektir. Bu arıza durumunda dairede kısa süreliğine gaz kesintisi olabilir. Bu yüzden önce gaz vanalarını kontrol ederek açık olduğundan emin olun. Dairenize gaz geldiğinden emin olun. Sonra kombiyi arızadan çıkarmak için resetleme işlemi yapın. Yine de arızada düzelme olmuyorsa servis çağırmanız gerekir. İyon elektrodu, gaz valfi, fan, anakart gibi parçalarda problem olabilir.

  • L2 Arıza Kodu: Ateşleme yok.

MUHTEMEL ÇÖZÜM: Dairenizde gaz olmadığında, ateşleme sistemindeki parçalar arızalı olduğunda genelde bu sorun yaşanır. Kullanıcı olarak ilk başta dairenizde gaz olduğundan yani dairenize gaz geldiğinden emin olmanız gerekir. Mesela ocağınız doğalgazlıysa ocağı çalıştırmayı deneyerek dairenizde gaz olup olmadığını anlayabilirsiniz. Dairenizde gaz var ve kombinize de gaz geliyorsa eğer bu durumda mod seçim düğmesini “reset” konumuna getirin, birkaç saniye bekledikten sonra yeniden bir önceki konumuna (yaz veya kış konumuna) getirin. Arıza düzelmezse işlemi birkaç kez daha tekrarlayın. Arıza durumu yine de devam ediyorsa servis çağırmanız gerekir. Anakart, iyon ve ateşleme elektrodu, gaz grubu gibi parçalarda sorun olabilir.

  • F3 Arıza Kodu: Fan sorunu.

MUHTEMEL ÇÖZÜM: Bu gibi arıza durumlarında servis öncesi cihazı birkaç kez arka arkaya resetlemelisiniz. Resetleme işleminden sonra da arıza durumunda eğer bir değişiklik-düzelme olmazsa fan arızalı olabilir. Fanın yanı sıra anakartta sorun olabilme ihtimali de vardır. Net arıza teşhisi yapılması ve arızanın giderilmesi için servis yardımı almanız gerekir.

  • F4 Arıza Kodu: Gidiş termistörü sorunu.

MUHTEMEL ÇÖZÜM: Kombinin gidiş termistöründe sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Termistör dışında bağlantılarda da sorun olabilme ihtimali vardır. Bu gibi durumlarda cihaza müdahale etmeden servis yardımı almanız gerekir.

  • F5 Arıza Kodu: Dönüş termistörü sorunu.

MUHTEMEL ÇÖZÜM: Kombinin dönüş termistöründe problem olabileceğini belirtir. Cihaza herhangi bir müdahalede bulunmadan servis çağırmalısınız. Termistör dışında kablo bağlantılarında da sorun olabilir.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Soru Sor / Yorum Yap

CANSERVİS ARA