Tuzla

Tuzla Vaillant turboTec Kombi Servisi – 0216 446 09 05

Tuzla turboTEC Kombi Servisi
Tuzla turboTEC Kombi Servisi

Tuzla Semtinde Vaillant turboTEC Kombi Servisi ve Kullanıcı Desteği

İstanbul Anadolu Yakası’nın tamamına yani Beykoz’dan Gebze’ye seri bir şekilde hizmet ağı oluşturduğumuz alanında deneyimli  ve son derece profesyonellik ile çalışan ekibimizle siz Tuzla Vaillant turboTEC kullanıcılarına 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet olanağı sunmaktadır. Şirketimiz Tuzla Vaillant turboTec Servisi hizmeti vermektedir. Vaillant Kombi Servis hizmeti isteyen müşterilerimizin, merkez tarafından mobil ekiplerimize isim, adres ve iletişim telefon numaraları verilerek müsait olmaları halinde teknik servis hizmeti verilmekte, müsait bulunmamaları halinde ise müsait oldukları bir zaman aralığında hizmet verilmektedir. Eğitimli servis elemanlarımızın araçlarında mevcut tüm yedek parçaların Tuzla Vaillant turboTec Servisi hizmeti esnasında gecikmeye ve mağduriyete sebep verilmeden anında değiştirilerek onarım işlemi yapılmaktadır. Bazı kombi cihazlarının yaşam mahallinizin iç ortamında(mutfak, banyo vs.) bazılarının ise dış ortamda (balkon, teras vs.) kullanıldığı malumdur. İç yaşam mahallerinde kullanılan kombi cihazlarının insan sağlığına, dış mahallerde kullanılan kombi cihazlarının ise olumsuz hava şartlarına maruz kaldıkları çalışmalar sonucu saptanmıştır. Bu nedenle kombi cihazlarının her yıl düzenli olarak düzenli yıllık bakımlarının yapılmaları şarttır. Periyodik bakımları yapılan kombilerin ısı transferlerinin ve çalışma performanslarının yükseldiği görülmekle birlikte, kombilerin çalışma ömürlerinin uzadığı, düşük gaz sarfiyatı sebebiyle cebinizi yakmayacağı yıllardır kanıtlanan ve senelerin deneyimine sahip olan uzman teknisyenlerimizin önerileri arasındadır.

Vaillant TurboTEC Kombi Arıza Kodları 

F0 Hata Kodu

Kalorifer gidiş suyu sensör bağlantılarında kopma.

►► Kalorifer gidiş suyu sensör bağlantılarının kopması sebebi ile bu sorun yaşanır. Kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmadan direk servis yardımı almalısınız.

F1 Hata Kodu

Kalorifer dönüş suyu sensör bağlantılarında kopma.

►► Kalorifer dönüş suyu sensör bağlantılarının kopması sebebi ile bu sorun yaşanır. Kullanıcı olarak cihaza bir müdahalede bulunmayın. Arızanın çözümlenmesi adına mutlaka servis yardımı alın.

F5 Hata Kodu

Dış atık gaz sensörü bağlantılarında kopma.

►► Dış atık gaz sensörü bağlantılarında kopma meydana geldiğini belirten bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka servis yardımı alın.

F6 Hata Kodu

İç atık gaz sensörü bağlantılarında kopma.

►► İç atık gaz sensörü bağlantılarında kopma mevcut. Arıza tespiti ve çözümü için Vaillant Servisi aramalısınız.

F10 Hata Kodu

Kalorifer gidiş suyu sensöründe kısa devre durumu.

►► Kalorifer gidiş suyu sensörü bağlantılarında kısa devre sorunu olduğunu belirtir. Bu durumda sensör arızalı olabilir veya bağlantılarında sorun olabilir. Net arıza tespiti ve çözümü için servisi aramalısınız.

F11 Hata Kodu

Kalorifer dönüş suyu sensöründe kısa devre durumu.

►► Kalorifer dönüş suyu sensörü bağlantılarında kısa devre durumu olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda sensörde de sorun olabilir. Net tespit ve çözüm için Vaillant Servisi yardımı almalısınız.

F13 Hata Kodu

Aqua-konfor fonksiyonu sensörü kısa devre sorunu.

►► Aqua-konfor fonksiyonu sensörü bağlantılarında kısa devre durumu olabilir ya da sensör arızalı olabilir. Net arıza tespiti ve çözümü için mutlaka servis yardımı almalısınız. Cihaza bu arıza durumunda hiçbir müdahalede bulunmayın.

F15 Hata Kodu

Dış atık gaz sensöründe kısa devre sorunu.

►► Cihazın dış atık gaz sensörü bağlantılarında kısa devre olabileceğini belirten bir arıza kodudur. Net tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

F16 Hata Kodu

İç atık gaz sensöründe kısa devre sorunu.

►► Cihazın iç atık gaz sensöründe kısa devre sorunu olduğunu belirtir. Bu gibi arıza durumlarında net tespit ve çözüm için servis yardımı almalısınız.

F20/F25 Hata Kodu

STB atık sorunu.

►► Bu arıza durumu gidiş ntc termik bağlantılarında problem olabileceğini veya ntc de arıza olabileceğini belirtir. STB  limit termostat olarak bilinir yalnız turboTEC ve atmoTEC model kombilerde limit termostat bulunmaz. Sensör ısıları yüksek ise anakart cihazı kilitler ve çalıştırmaz. Böyle bir durum söz konusu olabileceğini belirten bu arıza durumunda cihaza müdahale etmeden servisi aramalısınız.

F22/F23/F24  Hata Kodu

Kuru yanma problemi.

►► Cihaz öncelikle susuz çalışma yapar ise kuru yanma problemi yaşatır. Bu nedenle bu arıza durumu ile karşılaştığınızda önce basıncı kontrol etmelisiniz. Basınç düşük ise su basma işlemi gerekir. atmoTEC-turboTEC model kombilerin sağ altında bulunan gri kelebek şeklindeki doldurma musluğunu sola çevirerek açmalı ve basıncı 1

,5 değerine kadar getirmelisiniz. Su basma işlemi sonrasında da arıza devam ederse eğer birkaç resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Resetleme sonrasında da arızada herhangi bir düzelme olmadı ise; pompa gücü yetersiz olabilir, pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjörde kireç veya tıkanma olabilir, kalorifer tesisatı tıkanmış veya kalorifer filtresinde tıkanıklık olabilir, sistemde hava olabilir. Vaillant Servisi arayarak bu konudaki yardım ve destekleri almalısınız.

F26 Hata Kodu

Gaz valfi adım motoru elektrik akımı dengede değil.

►► Gaz valfi adım motoru elektrik akımının dengeli olmadığını belirten bir arıza kodudur. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihaza müdahaleniz söz konusu olamaz. Arızanın tespit edilmesi ve onarılması adına servis yardımı almanız gerekmektedir.

F27 Hata Kodu

Sahte alev algılama.

►► Gaz valfi kapalı fakat iyonizasyon elektrodu alev sinyali gönderiyor demektir. Gaz ventilleri kaçırıyor olabilir, elektronik kartta ya da iyonizasyon elektrodunda sorun olabilir. Net arıza tespiti için servisi aramalısınız.

F28 Hata Kodu

Ateşleme arızası.

►► Alev oluşmama sorunudur. Cihazın başarılı bir şekilde ateşleme yapamadığını belirtmekte olan bir hata kodu olarak bilinir. Bu durumda ilk olarak gaz vanalarını kontrol etmeniz, daha sonra cihazı resetlemeniz gerekmektedir. Bu işlemlere rağmen bir düzelme olmaz ise bu durumda elektronik kartta, ateşleme-iyonizasyon çubuklarında ya da gaz valfinde sorun olabilir. Servis ile iletişime geçiniz.

F29 Hata Kodu

Ateşleme sırasında alev sönüyor.

►► Cihaz çalışır durumda iken birden alevin söndüğünü ve cihazın arızaya geçtiğini belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu arıza durumu iyonizasyon sorunu olarak da bilinir. Birkaç resetleme işlemi uygulayın. Arıza yine de devam ediyorsa eğer; elektronik kartta, iyonizasyon elektrodunda veya gaz valfinde problem olabilir. Arıza tespiti ve onarımı için servis yardımı almalısınız.

F33 Hata Kodu

Eşanjör donma koruması devrede.

►► Isı talebi sonrasında 30 dakika içinde prosestat kontaklarını kapatmadığı için oluşan bir arıza durumudur. Hava prosestatı swichinden sinyal alınamıyor, fan arızalı veya elektronik kartta bir sorun var diyebiliriz. Net arıza tespiti ve çözümü adına servis yardımı almalısınız.

F36 Hata Kodu

3 deneme ardından atık gaz çıkışı algılanmıyor.

►► Yanma havası yeterli olmadığında, baca çekişinde sorun olduğunda böyle bir sorunla karşılaşılabilir. Arızanın onarımı adına Vaillant Servisi’ni çağırmanız gerekir.

F49 Hata Kodu

eBUS düşük gerilim sorunu.

►► Voltaj sorunu olarak adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur. Anakarta gelen voltajın düşük olduğunu belirtir. Bir süre kadar bekleyin. Cihaz bu esnada otomatik resetleneceğinden resetleme işlemi uygulamamalısınız. Uzun süre beklemeniz sonrasında sorunda değişiklik olmadı ise elektronik kartta problem olabilir. Elektronik karta müdahale gerekeceğinden Vaillant Servisi yardımı almalısınız. Müdahale sonrasında arıza tekrardan yaşanmasın diye mutlaka “Kombi Regülatörü” kullanmalısınız.

F61 Hata Kodu

Gaz valfi ventili kumanda sorunu.

►► Gaz valfi kablo bağlantılarında ya da bobinlerinde kısa devre olduğunda, gaz valfinde sorun olduğunda bu problem yaşanır. Cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız.

F62 Hata Kodu

Gaz valfi ventillerinin kapanmasında gecikme yaşanıyor.

►► Gaz valfi ventillerinin geç kapandığını belirtmekte olan bir koddur. Gaz valfi kaçırıyor olabilir ya da anakartta bir problem olabilir. Net teşhis ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.

F63 Hata Kodu

EEPROM (mikro işlemci) problemi.

►► Elektronik kartın mikro işlemcisinde sorun olduğunu belirten bir arıza kodudur. Bu arıza durumunda teknik açıdan cihaz çalışmayacaktır. Arızanın net tespit edilmesi ve onarılması için servis yardımı almanız gerekmektedir.

F64 Hata Kodu

Elektronik/ntc arızası.

►► Gidiş-dönüş suyu sensörlerinde problem olduğunda veya elektronik kart arızalı olduğunda karşımıza çıkan bir arıza kodudur. Bu arıza durumunda cihaza bir müdahalede bulunmayın. Servisi arayarak teknik açıdan yardım talep edebilirsiniz.

F65 Hata Kodu

Elektronik sistemin ısısı aşırı yüksek.

►► Dış etkenler sebebi ile elektronik sistemin fazla ısındığını ve bu sebeple elektronik kartta bir problem olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almalısınız.

F67 Hata Kodu

İyonizasyon elektrodu besleme gerilimi sınırı dışına çıkmış.

►► İyonizasyon elektrodu besleme gerilimi sınırı dışında ise bu sorun ekranda belirir. Yani 0 ya da 5 V civarında olduğunu belirtir. Sorun elektronik kart ile alakalı olabilir. Arızanın net tespit edilmesi ve çözümlenmesi için servis yardımı almalısınız.

F70 Hata Kodu

Ekran kartı ve elektronik kart için geçersiz kod.

►► Aynı anda ekran kartı ve elektronik kart değişimi yapıldı ise cihaz tipi numarası doğru girilmemiş olabilir. Parçaların konumlandırılması yanlış olabilir veya bağlantılarda sorun olabilir. Net arıza tespiti ve onarımı için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

F71 Hata Kodu

Gidiş suyu sensörü sabit değer iletiyor.

►► Gidiş suyu sensörü ya da bağlantılarında sorun olabilir. Net arıza tespiti ve çözüm için servisi aramalısınız.

F72 Hata Kodu

Gidiş ya da dönüş suyu sensörü sorunu.

►► Gidiş ya da dönüş suyu sensöründe arıza olabileceğini belirtir. Sorun sensör bağlantıları ile alakalı olabilir. Tespit ve çözüm için servis yardımı almalısınız.

F73 Hata Kodu

Su basınç sensörü sinyali arızası (düşük).

►► Su basınç sensörü bağlantısında kısa devre olabilir ya da bağlantı kesilmiş olabilir. Basınç sensöründe arıza olma riski de bulunmaktadır. Tespit ve çözüm için mutlaka servisi arayın.

F74 Hata Kodu

Su basınç sensörü sinyali arızası (yüksek).

►► Su basınç sensörü bağlantısında kısa devre durumu ya da basınç sensöründe arıza durumu olabilir. Tespit ve çözüm için servisi aramalı yardım talebinde bulunmalısınız.

F75 Hata Kodu

5 deneme ardından pompanın devreye girmesi ile birlikte basınç farkı oluşmuyor.

►► Bu arıza durumunda öncelikle kombi su basıncı kontrol edilmelidir. Basınç düşük ise kombiye mutlaka 1,5 bar kadar su eklenmelidir. Arıza durumu devam ederse eğer; basınç sensöründe sorun olabilir, pompa arızalı olabilir ya da sistemde hava olabilir. Arızanın net tespit edilmesi ve onarılması adına mutlaka uzman yardımı almalı, Vaillant Servisi’ni bunun için aramalısınız.

F77 Hata Kodu

Yoğuşma suyu pompası su seviyesi / 7 den 2 seçmeli modül üzerinden geri bildirim (köprü) mevcut değil.

►► Bu arıza durumunda yoğuşma suyu pompasında arıza olabilir, atık gaz klapesi geri bildirimi olmayabilir, kablo bağlantılarında problem olabilir. Sorun ancak yerinde görülür ise daha net bilgiler sunulabilir ve çözüm sağlanabilir. Bu yüzden cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka servis yardımı almalısınız.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Soru Sor / Yorum Yap

CANSERVİS ARA