Vaillant

Vaillant Vuw Plus Arıza Kodları

Vaillant Vuw Plus Ön Panel
Vaillant Vuw Plus Arıza Kodları
  •  F00  Arıza Kodu >>>>>>>  Kalorifer gidiş suyu sensörü bağlantılarında kopma.

Muhtemel Çözüm : Kalorifer dönüş suyu sensör bağlantılarında kopukluk olduğu anlamına gelen bu arıza durumunda sensör de arızalı olabilmektedir. Net tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

  • F01 Arıza Kodu >>>>>>>  Kalorifer dönüş suyu sensörü bağlantılarında kopma.

Muhtemel Çözüm : Kalorifer dönüş suyu sensör bağlantılarında kopukluk olduğunda veya sensör arızalı olduğunda bu sorun yaşanır. Bu gibi durumlarda tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

  • F05 Arıza Kodu (yalnızca bacalı modelde) >>>>>>>  Atık gaz sensörü sorunu.

Muhtemel Çözüm : Yalnızca bacalı model kombilerde karşılaşılan bu arıza durumunda baca sensöründe veya bağlantılarında sorun olabilir. Cihaz bu arıza durumunda çalışmaz. Teknik açıdan tespit ve müdahale için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

  • F06 Arıza kodu (yalnızca bacalı modelde) >>>>>>>  Atık gaz sensörü bağlantı sorunu.

Muhtemel Çözüm : Yalnızca bacalı model kombilerde karşımıza çıkan bu arıza durumunda atık gaz sensör bağlantılarında sorun olabilir. Tespit ve çözüm için önerimiz servis yardımı almanızdır.

  • F10 Arıza Kodu >>>>>>>  Kalorifer gidiş suyu sensöründe kısa devre.

Muhtemel Çözüm : Kalorifer gidiş suyu sensör bağlantılarında kısa devre durumu söz konusu olduğunda bu sorun yaşanır. Bu gibi durumlarda sensör de arızalı olabilmektedir. Arıza tespiti ve çözümü için mutlaka servisi arayın.

  • F11 Arıza Kodu >>>>>>>  Kalorifer dönüş suyu sensöründe kısa devre.

Muhtemel Çözüm : Kalorifer dönüş suyu sensöründe kısa devre durumu söz konusu olduğunda bu sorun yaşanabilmektedir. Arıza durumunda sensörde de sorun olabilmektedir. Net tespit ve arıza çözümü için mutlaka servisi arayın.

  • F15 Arıza Kodu (yalnızca bacalı modelde) >>>>>>>  Dış atık gaz sensöründe kısa devre.

Muhtemel Çözüm : Yalnızca bacalı model kombilerde atık gaz sisteminde görev alan sensör bağlantılarında kısa devre durumu olabileceğini belirten arıza durumudur. Bu gibi durumlarda cihaza müdahalede bulunmadan servisi aramalısınız.

  • F16 Arıza Kodu (yalnızca bacalı modelde) >>>>>>>  İç atık gaz sensöründe kısa devre.

Muhtemel Çözüm :  Yalnızca bacalı model kombilerde karşımıza çıkan arıza durumudur. İç atık gaz sensöründe arıza olabileceğini belirtir. Bu arıza durumunda sorunun tespiti ve çözümü için servisi aramalısınız.

  • F20 Arıza Kodu >>>>>>>  Sıcaklık maksimum ısı seviyesine ulaşmış.

Muhtemel Çözüm : Cihaz bu durumda kendini kilitler ve çalışma yapmaz. Aşırı ısınma sebebi ile anakart devreye girer ve cihazı korumaya alır. Cihaz bloke durumdadır. Bu gibi arıza durumunda tesisat vanaları ve petek vanaları kontrol edilmelidir. Vanalar kapalı şekilde ise açılmalıdır. Buna rağmen arıza durumu devam etmekte ise ana eşanjörde kireç-tıkanma, üç yollu vanada konum atlama-ortada kalma, kalorifer filtresinde-tesisatta tıkanma, pompada sıkışma gibi durumlar olabilir. Tespit ve müdahale için mutlaka servisi aramalısınız.

  • F22 Arıza Kodu >>>>>>>  Kuru yanma sorunu.

Muhtemel Çözüm : Bu arıza durumunda genelde basınç düşük olabilmektedir. Kullanıcı olarak bar seviyesini kontrol edin. Düşük durumda ise cihaza su basmanız gerekir. Bar seviyesini yükseltin. Buna rağmen arıza durumunda bir değişiklik olmaz ise kuru yanma vardır. Bu gibi durumlarda kalorifer filtresi veya tesisatı tıkalı olabilir, ana eşanjörde kireçlenme ya da tıkanma olabilir, pompada sıkışma olabilir. Net tespit ve çözüm için mutlaka uzman yardımı alın.

  • F27 Arıza Kodu >>>>>>>  Gaz grubunun kapalı olmasına karşın iyon algılanıyor.

Muhtemel Çözüm : Bu arıza durumunda gaz valfi kapalı olmasına karşın iyonun algılandığını belirtir. Bu durumda iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde ya da elektronik kartta sorun olabilir. Tespit ve onarım için mutlaka servisi aramalısınız.

  • F28 Arıza Kodu >>>>>>>  Alev oluşmuyor.

Muhtemel Çözüm : Bu arıza durumunda cihaza gaz gelmiyordur ya da ateşleme sağlayan parçalarda sorun vardır. Öncelikle gaz girişlerine bakın, gaz vanalarkapalı şekilde ise açın. Gaz girişleri açık ise kombiyi resetleyin. Resetten sonra da herhangi bir düzelme olmaz ise kombinin; ateşleme elektrotlarında, iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde, kartında, ayarlarında veya ateşleme trafosunda arıza meydana gelmiş olabilir. Servis çağırarak yardım almanız gerekir.

  • F29 Arıza Kodu >>>>>>>  Cihaz çalışır durumda iken alev sönüyor.

Muhtemel Çözüm : Gazınız kesilmiş veya vanalar kapalı konumda olabilir. Kontrol ediniz. Gaz vanaları açık konumda ise resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrasında da sorunda düzelme olmaz ise mutlaka servisi arayın. İyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde ya da anakartta sorun olabilir.

  • F36 Arıza Kodu >>>>>>>  3 deneme sonrasında atık gaz çıkışı algılanmıyor.

Muhtemel Çözüm : Cihazın 3 kez deneme yapmasına rağmen atık gaz çıkışını algılamadığını belirtir. Bu arıza durumunda cihazın çeşidi de önemlidir. Bacalı kombilerde bacanın tıkalı olması, bacanın çekmemesi ya da baca sensöründe arıza olması sebebi ile atık gaz çıkışı algılanmayabilir. Hermetik kombilerde ise fanın arızalı olması, prosestat veya elektronik kartta sorun olması sebebi ile atık gaz çıkışı algılanmaz. Net tespit ve müdahale için mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.

  • F42/F43 Arıza Kodu >>>>>>> Kablo demeti sorunu.

Muhtemel Çözüm : Cihazın kablo demetinde kopukluk, kısa devre gibi durumlar söz konusu olduğunda bu sorun yaşanır. Net tespit ve çözüm için Vaillant Servisi yardımı almalısınız.

  • F60/F69 Arıza Kodu >>>>>>>  Elektronik kart sorunu.

Muhtemel Çözüm : Vuw Plus model kombinin elektronik kartında sorun olabileceğini belirten hata kodlarıdır. Bu gibi arıza durumlarında net tespit ve çözüm için mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.

Soru Sor / Yorum Yap

CANSERVİS ARA