Viessmann

Viessmann Vitopend 111 Arıza Kodları

Viessmann Vitopend 111 Arıza Kodları
Viessmann Vitopend 111 Arıza Kodları
  • Göstergede  ‘’bar’’ ve ‘’psi’’ Yanıp Sönerse: Gaz bağlantı basıncı düşük.

Muhtemel Çözüm: Kombiye şebekeden gelen gaz basıncının düşük olduğunu belirten arıza durumlarıdır. Bu durumda gaz basıncı ile alakalı sorun vardır. Yardım için bölgenizdeki doğalgaz dağıtım şirketini aramanız gerekir.

  • 10/18 Arızası: Dış hava sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Dış hava sensörü her kombide bulunmaz. Dışarıya monte edilerek dış ortamın sıcaklığına göre kombiyi çalıştırma görevinde olan bir parçadır. Dış hava sensörü varsa eğer kısa devre veya kopma durumlarının söz konusu olduğunu belirtir. Dış hava sensörü yoksa ve ekranda bu hata kodu yer alıyorsa bu durumda elektrik aksağında sorun olabilmektedir. Net tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

  • 30/38 Arızası: Kazan ısı sensörü arızası.

Muhtemel Çözüm: Kazan ısı sensörünün kısa devre yaptığında ya da temassızlık söz konusu olduğunu belirten arıza kodlarıdır. Net teşhis ve çözüm için mutlaka uzman yadımı almalısınız.

  • 50/58 Arızası: Boyler ısı sensöründe sorun.

Muhtemel Çözüm: Boyler ısı sensöründe kısa devre olması ya da temassızlık olması sebebi ile sıcak suyun hazırlanamadığını belirten arıza kodudur. Böyle bir durumda yardımları Viessmann Servisi’nden almalısınız.

  • 51/59 Arızası: Sıcak su sensörü sorunu.

Muhtemel Çözüm: Sıcak su sensöründe kesinti olduğunda ya da kısa devre oluştuğunda Vitopend 111 kombi ekranında bu uyarı kodları belirmektedir. Bu durumda kombi sıcak su sağlamaz. Sensör dışında kablo veya borularda da sorun olabileceği için net teşhis için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

  • OC Arızası: Düşük voltaj problemi.

Muhtemel Çözüm: Bu arıza durumunda kombi otomatik resetlenir. Bir süre kadar voltajların düzene girmesi beklenmelidir. Uzun süre bekleme sonrasında da sorun düzelmezse eğer servis yardımı almalısınız. Düşük gelen voltaj sebebi ile kombinin elektronik kartı yanmış veya hasar görmüş olabilir. Bu durumda elektronik karta müdahale edilerek sorun çözümlenir. Yalnız sorunun tekrar etmemesi açısından mutlaka kombi regülatörü kullanmalısınız.

  • OE Arızası: Bacalı kombilerde baca çekişi kontrolünün devreye girdiğini belirtir.

Muhtemel Çözüm: Böyle bir durumda tüketici olarak bir süre kadar beklemelisiniz. Göstergede hala aynı sorun beliriyor ise bu durumda baca ile alakalı sorun yaşanıyor diyebiliriz. Servis yardımı alırsanız eğer gereken kontrol ve işlemler yapılacak, sorun çözümlenecektir.

  • B0/B8 Arızası: Baca gazı sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Baca gazı sensörü hissedilmediği zaman veya kısa devre yaptığı zaman ekranda bu hata kodları belirebilir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almak gerekir.

  • F2 Arızası: Aşırı ısı termostat sorunu.

Muhtemel Çözüm: Aşırı sıcaklık sebebi ile limit termostatın devreye girerek kombiyi bloke ettiğini belirten arıza kodudur. Bu sorun kış konumunda yaşandı ise kalorifer vanaları kontrol edilmelidir. Vanaların açık olduğundan emin olunmalıdır. Vanalar kapalı ise açılmalıdır. En azından 3 kalorifer vanası mutlaka açık durumda olmalıdır. Bu kontrollerden sonra kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme uygulamasını maksimum 3 kez yapabilirsiniz. 3 resetleme sonrasında sorun hala devam etmekte ise mutlaka uzman yardımı alınız. Bu gibi durumlarda; devir daim pompası sıkışmış olabilir, kalorifer filtresi tıkanmış olabilir, kalorifer tesisatı tıkalı olabilir, üç yollu vana konum değiştiriyor ya da ortada kalıyor olabilir, ana eşanjörde tıkanma veya kireçlenme durumu olabilir. Net tespit ve müdahale için mutlaka uzman yardımı alınız.

  • F3 Arızası: Brülör devreye girdiğinde alev uyarısı var.

Muhtemel Çözüm: Brülörün devreye girmesi sırasında kombinin ateşleme sistemi alev uyarısı vermeye başladığını belirtir. Bu durumda servis öncesi birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. resetleme işleminden sonra da sorunda düzelme durumu olmuyor ise bu durumda mutlaka servis yardımı almalısınız. İyonizasyon elektrodunda, gaz armatöründe veya elektronik kartta sorun olabilir.

  • F4 Arızası: Ateşleme sorunu.

Muhtemel Çözüm: Kombinin ateşlemeyi yapamadığını belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda önce gaz girişlerine bakılmalıdır. Gaz vanalarının açık olduğundan emin olunmalı, vanalar kapalı durumda ise mutlaka açılmalıdır. Daireye gaz geldiğinden emin olunduktan sonra sorun yine de düzelmiyorsa eğer resetleme işlemi yapılmalıdır. Maksimum 3 resetleme sonrasında sorun düzelmiyorsa eğer servis yardımı alınmalıdır. Bu gibi durumlarda; ateşleme ve iyonizasyon elektrotlarında, gaz valfinde ya da anakartta problem olabilir.

  • F5 Arızası: Prosestat açılmıyor veya kapanmıyor sorunu.

Muhtemel Çözüm: Brülör çalışma durumunda iken prosestat açılmıyor veya ateşleme seviyesi hız yüküne geldiği zaman da prosestat kapanmıyor ise ekranda bu hata kodu belirebilir. Bu gibi durumlarda bir nevi hava akış sorunu yani atık gaz sistemi sorunu yaşandığını belirtebiliriz. Böyle bir arıza durumu ile karşılaştığınız zaman yapabileceğiniz tek işlem resetleme işlemi olur. Yalnız sorun resetleme işlemi ile çözümlenmez. İşin uzmanından yardım almak gerekir. Prosestatın yanı sıra, fan ve anakartta sorun olabilir. Cihaz eğer bacalı ise; baca sensöründe sorun olabilir ya da baca tıkalı olabilir. Net teşhis ve çözüm için servisi aramalı yardım almalısınız.

  • F6 Arızası: Baca çekiş kontrolü  24 saat içinde 10 defa devreye girmiş.

Muhtemel Çözüm: Bu sorun devam ettiği takdir de Vitopend 111 model kombi baca çekişini gerçekleştiremiyor olabilir. Arızanın devam ettiği durumlarda mutlaka uzman yardımı alın, cihaza müdahale etmeye kalkışmayın.

  • F8 Arızası: Gaz valfi kapanmıyor.

Muhtemel Çözüm: Tüketicinin müdahale edeceği bir durum söz konusu olamaz. Gaz valfi kapanmıyorsa eğer cihaz kullanılmıyor olsa da alevi algılamaya devam eder. Gaz valfi ile alakalı olan bu durumda mutlaka uzman yardımı alınmalıdır. Gaz valfinin yanı sıra sorun elektronik kart ile alakalı da olabilmektedir.

  • F9 Arızası: Brülörün arızaya geçtiğini belirtir.

Muhtemel Çözüm: F9 uyarısında hız geri bildirimi olmadığı için brülör hata verir. Bu durumun sebepleri ve nedenleri ancak sorun yerinde görüldüğünde bulunabilir. Bu nedenle de kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka uzman Viessmann Servisi yardımı alın.

  • FC Arızası: Modül ventilinin kumanda panelinde arıza mevcut.

Muhtemel Çözüm: Bu gibi durumlarda sorun elektronik kart ile alakalı olabilir. Net teşhis ve çözüm için cihaza müdahale etmeden mutlaka uzman yardımı alın. Servisi arayarak çözüm konusundaki yardımları alabilirsiniz.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Soru Sor / Yorum Yap

CANSERVİS ARA