Airfel

Airfel İntegrity Arıza Kodları

Airfel İntegrity Arıza Kodları
Airfel İntegrity Arıza Kodları
  • LP Arıza Kodu: Düşük su basınç arızası.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer tesisatındaki suyun azaldığını yani muhtemelen 0,8 barın altını gösterdiğini belirtir. Bu arıza kodu ile karşılaştığınız zaman tesisata su basmanız gerekir. Airfel İntegrity model kombilerin sol altında bulunan mavi doldurma musluğunu sola doğru çevirerek panelin üst sol köşesinde yer alan bar değeri 1,5 i gösterene kadar su basmalısınız. Su basma işlemi tamamlandığında ekrandaki hata kodu silinecektir. Doldurma musluğunu da kapatmayı unutmayın. İşlem sonrası düzelme olmazsa eğer cihazı sağ üst köşede yer alan açma-kapama düğmesi ile kapatın yeniden açın. Arıza düzelmezse, işlemi yapamazsanız veya arıza sıklıkla tekrar ediyorsa servisi arayabilirsiniz.

  • HP Arıza Kodu: Yüksek su basınç arızası.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer tesisatındaki su basıncının maksimum değerde ya da maksimum değerin üzerinde olduğunu belirtir. Panelin sol üst köşesindeki bar değerine bakarsanız 3 bar üzerini göstermektedir. Kombinize en yakın kaloriferin üst yan kısmını açarak oradan su aldığınızda basınç düşmeye başlayacaktır. Bu şekilde basınç değerini 1,5 e getirene kadar su almaya devam edin. Bu değere geldiğinde işlemi sonlandırın. Arıza düzelecektir. Düzelme olmazsa açma-kapama düğmesini kullanarak resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Arıza sıklıkla tekrar ederse veya uygulama sonrası sorun düzelmezse eğer bu durumda servis yardımı alabilirsiniz.

  • HL Arıza Kodu: Limit termostat devreye girmiş.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer gidiş suyu 95°C olduğu zaman ya da bu derecenin üstünde olduğu zaman limit termostat devreye girer ve ekranda bu hata kodu belirir. Bu durum aşırı ısınma arızasıdır. Bu arıza durumunda cihazı kapatıp yeniden açmalısınız. Sorunda düzelme olmaz ise kalorifer vanalarına bakın, kombi altındaki tesisat vanalarına bakın. Vanalar kapalı ise açmanız gerekir. Vanalar açık ve kombi resetleme işlemi sonrasında da arıza vermeye devam ediyorsa servis yardımı almalısınız. Pompada sorun olması, sensör veya kart arızası, ana eşanjörde problem olması, üç yollu vana arızası gibi durumlarda, kalorifer tesisatının tıkanması, kalorifer filtresinin tıkanması gibi durumlarda bu sorun yaşanabilir. Arızanın teşhis edilerek çözümlenmesi için Airfel Servisi yardımı almalısınız.

  • AF Arıza Kodu: Prosestat arızası.

Muhtemel Çözüm: Cihazın atık gaz sisteminde sorun olduğunu veya prosestatta bir problem olduğunu belirtir. Hava akış sorunu olarak da adlandırabileceğimiz bir arıza durumudur. Bu durumda kullanıcı olarak cihaza herhangi bir müdahalede bulunmayın. Atık gaz sisteminde görev alan; fan, prosestat veya anakart arızalı olabilir. Dışarı uzanan hava akım borusunun uzun olması veya yerinden çıkması gibi durumlarda da bu sorun yaşanabilir. Bu gibi durumlarda uzman yardımı almak gerekir.

  • Hb Arıza Kodu: Kalorifer sensör arızası.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer gidiş hattında bulunan sensörün arızalanması, sensör borularında nemlenme olması veya sensör bağlantılarında sorun olması sebebi ile bu arıza durumu yaşanır. Bu gibi durumlarda cihaza müdahale etmeyiniz. Arızanın net teşhis edilerek onarılması açısından uzman yardımı almanız gerekmektedir.

  • db Arıza Kodu: Kullanım suyu sensör arızası.

Muhtemel Çözüm: Kullanım suyu çıkış hattında bulunan sensörün arızalanması, sensör borularında nem olması ya da sensör bağlantılarında problem olması sebebi ile karşınıza çıkan arıza kodudur. Böyle bir sorunda sıcak su problemi yaşarsınız. Arızanın teşhis edilerek çözümlenmesi açısından uzman yardımı almanız şarttır.

  • bC Arıza Kodu: Brülör kontrol sorunu ya da ateşleme görülmedi.

Muhtemel Çözüm: Ekranda beliren bC arıza kodunun 4 farklı sebebi bulunmaktadır. Cihaz 3 ateşleme sonucunda iyonu algılamıyorsa eğer ekranda bC arıza kodu belirir. Bu durumda cihaz ateşleme işlemini yapamıyordur. Konut içinde gaz olmayabilir veya kombiye gaz gelmiyor olabilir. Gaz vanalarına bakın, kapalı ise açın. Cihazı resetleyin. Arızada düzelme olmaz ise servis yardımı alınması gerekir. Alev algılama sinyalinin alev varken ya da yokken formunda değilse yani alev algılama devresinde bir sorun varsa ekranda b2 arıza kodu yer alır. Gaz valfi geri besleme kontrol devresinde sorun var ise ekranda b3 arıza kodu yer alır. Alev olmaması gerekirken alev varmış gibi ölçüldüğünde yani yalancı alev durumu yaşandığında ekranda b4 arıza kodu yer alır. Bu gibi durumlarda servis öncesi cihazı kapatıp açmalı, arıza durumunda düzelme olmazsa eğer mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.

  • GI Arıza Kodu: Gaz armatörü modülasyon problemi.

Muhtemel Çözüm: Gaz valfi bobinlerine yeterli şekilde voltaj ya da akım gelmediğinde ekranda bu arıza kodu belirir. Bu durumda sorun gaz armatörü ya da elektronik kart ile alakalı olabilir. Arızanın yerinde teşhis edilerek çözümlenmesi için uzman yardımı almanız gerekmektedir.

  • A5 Arıza Kodu: Prosestat kontağı kapalı-kararsızlık sorunu.

Muhtemel Çözüm: Fan devrede değilken prosestat kontakları kapalı kaldığında ekranda bu hata kodu belirtmektedir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahalede bulunmadan uzman yardımı almanız gerekir. Prosestat arızalı olabilir. Sorun anakart ya da fan ile alakalı da olabilir. Teknik açıdan arıza tespit ve onarımı için uzman yardımı almanız gerekmektedir.

  • FP Arıza Kodu: Donma sorunu.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer sensörü 1°C sıcaklığı algıladığı zaman ana eşanjörde donma algılar ve cihaz ekranda bu hata kodunu verir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahalede bulunmadan servis yardımı almak gerekir.

  • HE Arıza Kodu: Kalorifer sensöründe aşırı ısınma sorunu.

Muhtemel Çözüm: Ekranda HE olarak belirttiğimiz bu hata kodunda E harfinin üzerindeki çizgi net görünmez. Ekranda E harfine benzer simge yer alır. Bu arıza durumu kalorifer gidiş hattı üzerindeki sensörde ani ısı yükselmesi olduğunda yaşanır. Cihazı kapatıp yeniden çalıştırmayı deneyin. Bu işlemi birkaç kez tekrar edin. Sonuç değişmiyorsa eğer mutlaka uzman yardımı alın.

  • LE Arıza Kodu: Düşük voltaj problemi.

Muhtemel Çözüm: Cihaza ana şebekeden gelmekte olan voltajın düşmesi sonucunda ekranda beliren arıza kodudur. Bu gibi durumlarda cihaz bloke şekildedir ve çalışma yapmaz. Otomatik resetlenir. O yüzden herhangi bir müdahalede bulunmadan bir süre kadar sorunun düzelmesini beklemelisiniz. Yalnız bekleme süresi uzun oldu ve arızada düzelme olmuyor ise kombi anakartı düşük gelen voltaj sebebi ile yanmış ya da arızalanmış olabilir. Bu durumda anakarta müdahale edilerek sorunun çözümlenmesi adına Airfel Servisi yardımı almalısınız. Sorun çözümlendikten sonra arıza tekrar edebileceğinden voltaj düzenleme görevindeki Kombi Regülatörünü kullanmanızı öneriyoruz.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Soru Sor / Yorum Yap

CANSERVİS ARA