Viessmann

Viessmann Vitopend 100 Arıza Kodları

Vitopend 100 Arıza Kodları
Vitopend 100 Arıza Kodları
  • A0 Arızası: Brülörün blokajında gaz bağlantısının basınç sistemi düşmüş.

Muhtemel Çözüm: Şebekeden gelen gaz basıncının düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda bölgenizdeki doğalgaz dağıtım şirketini arayarak yardım almalısınız.

  • E0/F6 Arızası: Baca gazı sensörü kapalı.

Muhtemel Çözüm: Brülör blokajında baca sistemi ile alakalı baca gazı sensörünün kapalı konuma geçtiğini belirleyen hata kodudur. Teknik Servis ile irtibata geçiniz.

  • F2 Arızası: Brülör hatası, buna bağlı olarak limit termostat atmış olabilir.

Muhtemel Çözüm: Limit termostat aşırı ısınma sebebi ile atar. Cihazdaki sıcaklık olması gerekenin üstüne çıktı ise bu sorun yaşanmış demektir. Bu durumda cihaz eğer petek konumunda ise petek vanalarının açık olduğundan emin olmalı, kapalı ise açmalısınız. Cihazı birkaç kez resetlemeli sorun düzelmiyorsa servisi aramalısınız. Ana eşanjörde kireçlenme ve tıkanma, üç yollu vana arızası, pompanın sıkışması, kalorifer tesisatında tıkanma olması, kalorifer filtresinin tıkanması gibi durumlarda bu sorun yaşanabilir. Tespit için sorunu yerinde görmek gerekir. Mutlaka uzman yardımı alın.

  • F3 Arızası: Brülör çalışır durumdayken cihaz alev almış durumda.

Muhtemel Çözüm: Brülörün çalışır durumda olmasına rağmen cihazın alev aldığını belirtir. Bu durumda elektronik kartta, gaz armatöründe veya iyonizasyon elektrodunda sorun olabilir. Servisi arayarak yardım almalısınız.

  • F4 Arızası: Ateşleme denemesi sonrasında alevin sönmesi.

Muhtemel Çözüm: Yani cihaz ateşleme yapamıyor diyebiliriz. Bu durumda önce gaz girişlerini kontrol edin. Gaz vanaları kapalı durumda ise açın. Kombiye gaz geldiğinden emin olun. Gaz geldiğinden eminseniz resetleme işlemi uygulayın. Maksimum 3 resetleme sonrasında sorun devam etmekte ise servis yardımı alın. Anakartta, gaz valfinde veya elektrotlarda sorun olabilir.

  • F30 Arızası: Kalorifer sensörü arızası.

Muhtemel Çözüm: Bu sorunda kaloriferlerden sıcaklık alınamayabilir. Kalorifer sensöründe veya kablolarında sorun olabilir. Tespit ve müdahale için servisi arayınız.

  • F38 Arızası: Kalorifer sensöründe temassızlık.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer sensörü kablolarındaki temassızlık durumunu anlatan arıza kodudur. Bu durumda kablo grubuna müdahale edilir veya sorun kalorifer sensöründe ise sensör değişimi ile sorun çözümlenir.

  • F51 Arızası: Sıcak su sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Sıcak su sensöründe sorun olduğunu ve sıcak su problemi yaşandığını belirten arıza kodudur. Bu durumda sensör değişimi gerekebilir ya da sorun sensör kablolarında olabilir. Net teşhis ve çözüm için servisi aramalısınız.

  • B0/B8 Arızası: Baca gazı sensörü sorunu.

Muhtemel Çözüm: Baca gazı sensöründe arıza, kablolarda kopma ve kısa devre veya borularında nemlenme olduğunda bu sorun yaşanır. Çözüm odaklı yardımları almak üzere mutlaka servisi arayınız.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Soru Sor / Yorum Yap

CANSERVİS ARA