Buderus

Buderus GB022 Arıza Kodları

Buderus Gb022 Arıza Kodları
Buderus Gb022 Arıza Kodları
  • O – OA – OC – OE – OH – OL – OU – OY Arızaları: İşletme evresi.

Muhtemel Çözüm: Cihazın işletmeye hazır olduğunu belirtir. Bir süre sonra düzelecektir. Düzelme olmaz ise servis yardımı alabilirsiniz.

  • 1C Arızası: Limit termostat veya brülör termostatı açıldı.

Muhtemel Çözüm: Atık gaz limit termostatının (STB) ya da brülör termostatının yüksek sıcaklık ölçerek açıldığını belirten arıza kodudur. Bu durumda cihazın su sıcaklık derecesi olması gerekenin üstüne çıkmıştır. Aşırı ısınma sorunu olarak da adlandırılabilir. Bu sorunun birçok sebebi bulunmaktadır. Öncelikle cihazın susuz çalışmadığından ve basınç değerinin ideal konumda (1,5 değerinde) olduğundan emin olun. Basınç düşük ise su basın. Kazanı birkaç kez resetleyin. Cihaz kış modunda ise kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olun. Bu kontrollerden sonra yine de sorun yaşanıyor ise mutlaka Buderus Servisi ile görüşerek yardım alın.

  • 2F Arızası: Gidiş ve emniyet sensörü arasında bağlantı ya da değer sorunu.

Muhtemel Çözüm: Gidiş suyu sıcaklık sensörü ve aşırı limit termostatın, brülörün start vermesinden sonra ısıtma suyunda artış okumadığını ya da gidiş sensörü ile limit termostat arasında sıcaklık farkının yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmamalı mutlaka uzman yardımı almalısınız.

  • 2P Arızası: Emniyet sensörü devreye girmiyor.

Muhtemel Çözüm: Ani sıcaklık artışı görüldüğünü belirten arıza kodudur. Bu durumda cihaz su sıcaklığının saniyede 5°C yükseldiğini belirtir. Bu durumda filtre, tesisat tıkalı olabilir, pompada sorun olabilir, kalorifer vanaları kapalı olabilir, ana eşanjörde kireç veya tıkanma olabilir, üç yollu vanada sorun olabilir. Servis yardımı alırsanız sorun yerinde görülür ve tespit sonrası gereken müdahale uzmanı tarafından yerinde yapılır.

  • 3A Arızası: İşletme sırasında alev sönüyor.

Muhtemel Çözüm: Fan ile alakalı bir sorundur. Gösterge sinyalinin ya da geriliminin işletme evresinde kesildiğini belirtir. Bu durumda işletme sırasında alev söner. Cihaz çalışma yapmaz. Cihazı resetleyerek çözümleyebileceğiniz bir arıza durumu değildir. Teknik açıdan sorunun yerinde görülmesi ve tespit sonrası çözümlenmesi gerekmektedir.

  • 3L Arızası: Fan gösterge sinyali ya da gerilimi, işletme evresinde kesildi.

Muhtemel Çözüm: Fanın gösterge sinyali hazırlık evresinde ya da işletim evresinde değil. Belirli bir süre sonrasında hava naklinin olmadığını yani hava akışının sağlanmadığını belirtir. Maksimum 3 resetleme işlemi uygulayın. Sorunda düzelme olmuyor ise mutlaka servis yardımı alın.

  • 3Y Arızası: Fan düzgün çalışmıyor.

Muhtemel Çözüm: Hava akışına yardımcı olan fanın çok hızlı döndüğünü veya çok yavaş çalıştığını belirten arıza kodudur. Fan ile alakalı meydana gelen bu sorunda cihazı birkaç kez resetlemeyi deneyin. Resetleme sonrasında sorunda düzelme olmaz ise mutlaka Buderus Servisi yardımı alın.

  • 4A Arızası: Gidiş sensörü ya da emniyet sensörü 105°C nin üstünde sıcaklık algıladı.

Muhtemel Çözüm: Kalorifer gidiş suyu sıcaklığının  105°C nin üstünde olduğunu algılayan gidiş sensörünün veya emniyet sensörünün oluşturduğu bir arıza durumudur. Birkaç resetleme işlemi yapmalı, sorunda düzelme olmaz ise servis yardımı almalısınız.

  • 4E Arızası: Gidiş ve emniyet sensörü arasında kısa devre oluşumu.

Muhtemel Çözüm: Sensör testinin başarısız olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Sorunda düzelme olmaz ise servis yardımı almanız gerekmektedir.

  • 4L Arızası: Emniyet sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Gidiş suyu sıcaklık sensörü ya da emniyet sıcaklık sensörleri kendi arasında veya şaseye kısa devre yaptığında, gidiş suyu sıcaklık sensörü ya da emniyet sıcaklık sensörü 130°C üstünde kalorifer gidiş suyu sıcaklığı okuduğunda bu sorun yaşanır. Birkaç defa resetleme işlemi uygulamalısınız. Sorunda düzelme olmaz ise servis yardımı almalısınız.

  • 4P Arızası: Gidiş ve emniyet sensörü kontak uçları bağlı değil veya sensör arızalı.

Muhtemel Çözüm: Gidiş sıcaklık sensörü ile emniyet sensörü kontaklarının kesik olduğunu ya da su sensörlerde sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Cihaz bu durumda çalışmayacaktır. Birkaç resetleme uygulaması yapın. Yine de sonuç alamıyorsanız mutlaka Buderus Servisi’nden yardım alın.

  • 6A Arızası: Ateşleme sorunu.

Muhtemel Çözüm: 4 denemeden sonra cihazın ateşlemeyi başarılı bir şekilde yapamadığını belirten arıza kodudur. Öncelikle kazana gaz geldiğinden emin olmak adına gaz vanalarını kontrol edin. Gaz geldiğinden eminseniz birkaç resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrasında da sorun düzelmiyor ise bu durumda Buderus Servisi çağırın. Yerinde tespit ve onarım gereken bu arıza durumunun sebepleri; anakart arızası, iyonizasyon ateşleme elektrodu arızası veya gaz valfi arızası olabilmektedir.

  • 6C Arızası: Brülör çalışmaya başlamadan önce iyonizasyon akımı okundu.

Muhtemel Çözüm: Brülör çalışmaya başlamadan önce ve kapandığında iyonizasyon akımının okunduğunu yani alevin yanma öncesi veya yanma sonrası devam ettiğini belirten arıza kodudur. Anakart gaz valfi veya iyonizasyon elektrodu gibi parçalarda sorun olabilmektedir. Net teşhis ve çözüm adına mutlaka Buderus Servisi çağırmalısınız.

  • 6L Arızası İşletim aşamasında alev sönüyor.

Muhtemel Çözüm: İşletim aşamasında alevin söndüğünü ve cihazın arızaya geçtiğini belirtir. Bu durumda cihazı resetlemenize gerek yoktur. Teknik açıdan sorunun yerinde tespit edilmesi ve müdahale edilmesi gerekir. Mutlaka uzman yardımı alınız.

  • 7C Arızası: Şebeke gerilimi kilitlemeli bir arıza nedeni ile kesilmiş.

Muhtemel Çözüm: Birkaç resetleme işlemi uygulamalı, sorun hala devam ediyor ise mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.

  • 9A – 9H – 9L – 9P – E1 – E4 -EA – EC Arızaları: Kumanda paneli arızası.

Muhtemel Çözüm: Ekranda beliren bu arıza kodlarının anlamı kumanda panelinde sorun olmasıdır. Bu durumda birkaç kez resetleme işlemi uygulamalısınız. Sorunda eğer düzelme olmaz ise mutlaka servis yardımı almalısınız.

  • 9F Arızası: Gaz armatörü kontakları kesik.

Muhtemel Çözüm: Birkaç resetleme işlemi uygulamanız gerekir. Gaz valfi kontaklarının kapalı olduğunu belirtir. Cihaz bu durumda ateşleme yapamaz ve doğal olarak çalışamaz. Gaz armatörü ya da elektronik kartta sorun olabilir. Net teşhis ve çözüm için mutlaka servis yardımı alın.

  • 9Y Arızası: Gaz valfinde kısa devre.

Muhtemel Çözüm: Gaz valfinde kısa devre olduğunu belirten arıza kodudur. Gaz valfinde veya kablolarında sorun olabilir. Birkaç kez resetleme işlemi deneyin. Düzelme olmaz ise servis müdahalesi gerekmektedir.

  • EF Arızası: KIM kontakları gevşek ya da kısa devre yapmış.

Muhtemel Çözüm: Kumanda panelindeki platinde EEPROM gevşek ya da kısa devre durumu söz konusu olduğunda yaşanılan bir arıza durumudur. Resetleme işlemi yapmanıza gerek yoktur, yapsanız da sorunda düzelme olmayacaktır. Uzman yardımı almalısınız.

  • rE Arızası: Resetleme işlemi gerçekleşiyor.

Muhtemel Çözüm: Reset tuşuna 5 saniye kadar basılı tutulduğunda ekranda belirir. Yalnızca kilitleme arıza durumlarında yanı yanıp sönen arıza durumlarında yapılabilir. Bir arıza durumu değildir.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Soru Sor / Yorum Yap

CANSERVİS ARA