Ferroli

Ferroli DIVAtech F32 D Arıza Kodları

Ferroli DIVAtech F32 D Arıza Kodları
Ferroli DIVAtech F32 D Arıza Kodları

  ⇒Bu bilgiler Ferroli DIVAtech F32 D ve DIVAtech F24 D model hermetik kombiler için geçerlidir.

  • A01 Arızası: Brülörde ateşleme yok.

Muhtemel Çözüm: Gaz yokluğu sebebi ile meydana gelen arıza durumudur. Bu sorunla karşılaşırsanız eğer önce konutunuzda gaz kontrolü yapmalısınız. Gaz vanaları açık mı? Kombinize gaz geliyor mu? Bu kontrolleri sağlamanız gerekmektedir. Kontroller neticesinde kombinize gaz geldiğinden eminseniz eğer Reset düğmesine basarak cihazı resetlemelisiniz. Bu gibi durumlarda resetleme işlemi ile bazen sorun düzelebilmektedir. Düzelme olursa eğer cihazı kullanmaya devam edin. Arıza düzelmezse eğer; anakart arızası, gaz armatörü arızası ya da elektrot arızası söz konusu olabilir. Arıza teşhis ve onarımı için mutlaka uzman desteği alın.

  • A02 Arızası: Brülör kapalı olmasına rağmen alev var.

Muhtemel Çözüm: Bu arıza durumu iyonizasyon sorunu olarak adlandırılabilir. Böyle bir sorunda önce Reset düğmesine basarak kombinize reset atmalısınız. Resetleme işlemini de en fazla 3 kez yapabilirsiniz. 3 resetleme sonrasında arızada düzelme olmazsa eğer; iyonizasyon elektrodu, gaz armatörü ya da anakart gibi önemli parçalarda sorun olabilir. Arıza tespit ve onarımı için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

  • A03 Arızası: Aşırı sıcaklık koruması devrede.

Muhtemel Çözüm: Bu sorun birçok sebeple yaşanır. Cihaz içindeki su sıcaklığı maksimum seviyeyi aşarsa eğer aşırı sıcaklık koruması yani emniyet termostatı devreye girer. Cihaz bloke şekilde kalır ve çalışmaz. Bu sorunu yaşadığınız zaman servis öncesi; Reset düğmesine basın ve kombinizi resetleyin. Tesisat ve kalorifer vanalarının kapalı şekilde olmadığından emin olun. Kontroller neticesinde sonuç aynı ise; ana eşanjörün kireçlenmesi veya tıkanması, devir daim motorunun sıkışması, üç yollu vananın konum değiştiriyor olması ya da ortada kalması, kalorifer filtresinin tıkanması, tesisatın tıkanması ya da tesisatta hava olması gibi durumlar söz konusu olabilir. Birçok sebep olabileceği için arıza tespiti ve çözümü için Ferroli Servisi yardımı almalısınız.

  • F04/F07/A23/A24 Arızası: Kart parametreleri sorunu.

Muhtemel Çözüm: Kart parametreleri yanlış girildiği zaman ekranda beliren arıza kodlarıdır. Bu durumda kart parametrelerinin doğru şekilde ayarlanması amacı ile servisi aramanız gerekmektedir. Bu süre zarfında cihaza herhangi bir müdahalede bulunmamalısınız.

  • F05 Arızası: Kart parametreleri yanlış veya fan arızalı.

Muhtemel Çözüm: Bu arıza durumunda cihaza herhangi bir müdahalede bulunmadan direk servisi aramalısınız. Kart parametreleri yanlış ise ayar yapılır ve sorun çözümlenir. Fakat fan arızası söz konusu ise anakart ile alakalı bir arıza durumu da söz konusu olabilir. Bu yüzden işi uzmanına bırakmanız gerekmektedir.

  • A06 Arızası: Ateşleme sırasında alev yetersizliği.

Muhtemel Çözüm: Cihazın ateşleme yapması esnasında alevin yeterli gelmediğini belirtir. Önce Reset düğmesine basarak cihaza reset atmalısınız. İşlem sonrası arıza durumunda düzelme olmuyor ise; gaz sistemi basıncı düşük olabilir, elektrotlarda, gaz valfinde ya da anakartta sorun olabilir. Arıza tespit ve onarımı için uzman yardımı almanız gerekmektedir.

  • A09/A16/F50 Arızası: Gaz valfinde anormallik durumu.

Muhtemel Çözüm: Gaz valfi kablolarında ya da gaz valfinde sorun olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda cihaza hiçbir müdahalede bulunmayın ve mutlaka çözüm konusunda uzman yardımı alın.

  • F10 Arızası: Çıkış sensör 1 hatası.

Muhtemel Çözüm: Sensörün hasarlı olması, sensör kablolarında sorun olması nedeni ile yaşanabilir. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihaza müdahale etmemeli ve mutlaka uzman desteği almalısınız.

  • F11 Arızası: Sıcak su devresi sensör hatası.

Muhtemel Çözüm: Sıcak su alınmasına yardımcı olan sensörde sorun olabileceğini belirtir. Sensör kablolarında sorun da olabilmektedir. Bu yüzden cihazınızı müdahalede bulunmadan Ferroli Servisi yardımı almalısınız.

  • F14 Arızası: Çıkış sensörü 2 hatası.

Muhtemel Çözüm: Sensörün hasarlı olduğu, sensör kablolarında kopma-kısa devre olduğu veya sensör borularında nem olduğu durumlarda bu sorun yaşanır. Bu gibi arıza durumlarında teknik açıdan yapılması gereken uzman desteği almaktır.

  • F20 Arızası: Yanma kontrolü sorunu.

Muhtemel Çözüm: Bu gibi arıza durumlarında atık gaz sisteminde sorun olabileceğini anlayabiliriz. DIVAtech F32 D ve DIVAtech F24 D model kombiler hermetik olduğu için bacası olmaz. Dışarı uzanan hava akım borusu vardır. Bu hava akım borusunun yerinden çıkması, ebatının uzun olması gibi durumlarda, fan arızasında, prosestat arızasında ya da anakart arızasında bu sorun yaşanabilir. Kullanıcı olarak cihaza kesinlikle bir müdahalede bulunmadan arızanın teşhis edilerek onarılması için Ferroli Servisi’nden yardım almanız gerekmektedir.

  • F34 Arızası: Besleme gerilimi 180 V altında.

Muhtemel Çözüm: Yani cihaz düşük voltaj problemi veriyor demektir. Bu cihaza gelen voltajın düşük olduğu anlamına gelir. Bu arıza durumunda voltaj düzelene kadar beklemenizi önereceğiz. Resetleme de dahil olmak üzere hiçbir müdahaleyi gerçekleştirmemeniz gerekir. Bekleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmazsa eğer anakart arızası söz konusu olabilir. Bu durumda arızanın çözümlenmesi için servis yardımı almalısınız. Anakarta müdahale edilerek arıza çözümlenir ancak voltaj sorunu yine yaşanabilir. Buna karşı da tedbir amacı ile Kombi Regülatörü cihazı kullanmanız şarttır.

  • F35 Arızası: Şebeke frekansı normal değil.

Muhtemel Çözüm: Elektrik şebekesi ile alakalı bir sorun olduğunu belirtir. Bir süre kadar beklemelisiniz. Arıza durumunda düzelme olmuyor ise servisi arayarak yardım almalısınız.

  • F37 Arızası: Sistem su basıncı düşük.

Muhtemel Çözüm: Tesisatta bulunan su değerinin 1 bar altında olduğunu anlatır. Yani sisteme yeterli dereceye kadar su basmak gerekir. DIVAtech F32 D ve DIVAtech F24 D model kombinin altında bulunan doldurma musluğunu açmalı basınç değerini 1,5 e getirmelisiniz. Arıza durumu bu şekilde çözümlenecektir. İşlemden sonra doldurma musluğunu açık bırakmayın. Sorun düzelmezse Reset düğmesine basın. Arıza sıkça yaşanır, işlem sonrasında da sorun düzelmiyor veya işlem yapılamıyor ise servisi arayabilirsiniz.

  • F39 Arızası: Harici sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Sıcaklık akışı aktivasyonundan sonra sensör bağlantısının kesildiğini belirtir. Bu arıza durumunda sensörde sorun olabilir, sensör bağlantılarında sorun olabilir. Net arıza teşhis ve onarımı için servis yardımı almak gerekir.

  • A41 Arızası: Sensör konumlandırma sorunu.

Muhtemel Çözüm: Çıkış sensörü ya da sıcak su sensörü boru ile bağlantılı değilse, bağlantıda kesinti durumu söz konusu ise bu sorun yaşanır. Sensör konumlandırılmasında sorun var denilebilir. Arızanın teşhis edilerek onarılması açısından servis yardımı almanız gerekmektedir.

  • F42 Arızası: Isıtma sensöründe sorun.

Muhtemel Çözüm: Isıtma sensörü arızalı olduğunda, sensör borularında nem, sensör bağlantılarında problem olduğunda bu sorunla karşılaşırsınız. Arızanın yerinde teşhis edilerek onarılması açısından Ferroli Servisi yardımı almanız gerekir.

  • F43 Arızası: Eşanjör koruması devrede.

Muhtemel Çözüm: Sistemde su devir daimi olmadığı zaman ya da sistemde hava olduğu zaman bu sorun yaşanır. Bu gibi arıza durumlarında arızanın teşhis edilip çözümlenmesi için servis yardımı almanız gerekmektedir.

  • A51 Arızası: Uygunsuz yanma.

Muhtemel Çözüm: Atık gaz tahliye sorunu olarak adlandırabiliriz. Hava akışında bir sorun vardır ve cihaz atık gazı dışarı gönderemiyordur. Bu gibi durumlarda baca kontrol edilmelidir. DIVAtech model kombiler hermetik olduğu için bina bacasına bağlı çalışmaz. Atık gaz sistemi fan ile sağlanır. Bu yüzden fan, anakart, prosestat gibi parçalarda sorun olabilir. Kesin bir arıza tespiti ve onarımı için mutlaka uzman yardımı alın.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Soru Sor / Yorum Yap

CANSERVİS ARA