Ferroli

Ferroli Econcept Tech Arıza Kodları

Ferroli Econcept tech Arıza Kodları
Ferroli Econcept tech Arıza Kodları

Bu bilgiler Ferroli Econcept Tech 25 C – 25 A model duvar tipi yoğuşmalı kombiler için geçerlidir. F ile başlayan arıza kodları cihazın bloke olmasına neden olan arıza durumları olup resetleme işlemi gerektirmektedir. A ile başlayan arıza kodları ise geçici bloke durumudur. Resetleme işlemine gerek duyulmaz.

  • A01 Arızası: Brülörde ateşleme yok.

Muhtemel Çözüm: Kombide ateşleme sorunu olduğunu belirten arıza kodudur. Böyle bir sorunla karşılaşıldığında öncelikle gaz girişine bakılmalıdır. Yani konut içinde gaz var mı yok mu diye kontroller yapılmalıdır. Gaz vanaları kapalı durumda ise açılmalıdır. Sorun yok ise cihaz resetlenmelidir. Reset sonrasında da düzelme durumu olmaz ise cihazın elektronik kartı, gaz grubu, iyonizasyon ya da ateşleme elektrodunda sorun olabileceği için çözüm odaklı Ferroli Servisi’ni aramanız gerekmektedir.

  • A02 Arızası: Brülör kapalı fakat alev var.

Muhtemel Çözüm: Kombide böyle bir durum yaşandığı zaman öncelikle resetleme işlemi yapılmalıdır. Maksimum 3 resetleme sonucunda sorun devam eder ise servis aranılmalıdır. İyonizasyon elektrodunda, anakartta veya gaz valfinde sorun olabilir. Net tespit ve müdahale yerinde yapılmalıdır.

  • A03 Arızası: Aşırı ısınma sorunu.

Muhtemel Çözüm: Kombi içindeki suyun olması gereken derecenin üstüne çıktığını ve bu nedenle aşırı ısınmaya karşı cihazın koruma altına alındığını belirten arıza kodudur. Bu durumda önce basıncı kontrol edin, basınç düşük ise su basma işlemi uygulayın. Cihazınız kalorifer konumunda (kış konumunda) ise kalorifer vanalarını kontrol edin. Kapalı ise mutlaka açın. Sorun devam ederse resetleme işlemi yapın. Sonuç değişmiyorsa eğer; devir daim pompası sıkışmış olabilir, tesisatta tıkanma olabilir, üç yollu vanada sorun olabilir, kalorifer filtresi tıkalı olabilir veya ana eşanjörde kireçlenme ya da tıkanma durumu olabilir. Mutlaka servis yardımı almalısınız.

  • A04 Arızası: Duman tahliye emniyeti devrede.

Muhtemel Çözüm: Son 24 saat içinde 3 defa F07 arızasının yaşanıldığını belirten sorundur. Hava akış sorununun sürekli yaşandığını belirtir. Fan, prosestat veya anakartta sorun olabilir. Servis yardımı almalısınız.

  • A05 Arızası: Fan koruması devrede.

Muhtemel Çözüm: 1 saat içerisinde art arda F15 (fan arızası) yaşandıktan sonra ekranda belirir. Fan veya elektronik kartta sorun olabilir. Net tespit ve müdahale için servisi arayınız.

  • A06 Arızası: Ateşlemeden sonra alev yetersizliği.

Muhtemel Çözüm: Düzensiz alev adını verdiğimiz iyonizasyon sorunudur. Bu durumda resetleme işlemi yapın. Sorunda düzelme olmaz ise; iyonizasyon elektrodunda, gaz armatöründe veya elektronik kartta sorun olabilir. Tespit ve çözüm için servis yardımı almalısınız.

  • F07 Arızası: Duman ısısı normalin üstünde.

Muhtemel Çözüm: Duman sıcaklığının yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Net teşhis ve onarım adına servis yardımı almalısınız.

  • F10 Arızası: Çıkış sensör 1 sorunu.

Muhtemel Çözüm: Çıkış sensörü arızasıdır. Sensörde, kablolarda sorun olabilir veya sensör borularında nemlenme olabilir. Servis yardımı almanızı tavsiye ederiz.

  • F11 Arızası: Giriş sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Giriş sensör arızasıdır. Bu durumda sensör arızalı olabilir, kablolarda kopma-kısa devre durumu söz konusu olabilir veya sensör borularında nemlenme olabilir. Ferroli Servisi ile iletişime geçmelisiniz.

  • F12 Arızası: Sıcak su devresi sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Bu sorun sensör arızası, kablolarda kopma ya da kablolarda kısa devre oluşma durumu olarak adlandırılabilir.  Ayrıca sensör borularında nemlenme de söz konusu olabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda mutlaka servisi aramalısınız.

  • F13 Arızası: Duman sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Bu hata kodu kombide sensör sorunu olarak bilinir. Fakat bu durum karşısında kablolarda kısa devre ya da kopma yaşanabilir. Borular nemlenme yaptığında da sorun yaşanabilmektedir. Bu nedenle de arızanın tam tespiti ve çözümü için Ferroli Servisi aramanız gerekmektedir.

  • F14 Arızası: Çıkış sensör 2 sorunu.

Muhtemel Çözüm: Sensörde hasar, kablolarda kopma ya da kısa devre durumunun yaşandığını, borularda nemlenme olabileceğini anlatan hata kodudur. Böyle bir durumda yapılması gereken herhangi bir işlem olmamaktadır. Çözüm için de Ferroli Servisi’ni aramanız gerekmektedir.

  • F15 Arızası: Fan sorunu.

Muhtemel Çözüm: Bu sorun yaşandığı zaman 230 voltluk besleme geriliminde yetersizlik ya da fan motorunda sorun olabilmektedir. Bu durum karşısında kullanıcı olarak herhangi bir müdahalede bulunamazsınız. Çözüm için de mutlaka servis aramanız gerekmektedir.

  • F34 Arızası: Düşük voltaj sorunu.

Muhtemel Çözüm: Kombide genelde kış aylarında karşımıza çıkan bir arızadır. (her dönem de yaşanabilir). Bu durum yaşanıyor ise kombiye gelen voltaj düşük demektir. Bir süre kadar voltaj düzelir umudu ile beklemelisiniz. Eğer uzun süre beklemenize rağmen düzelme durumu olmadı ise Econcept Tech kombi anakartı hasar görmüş olabilir. Böyle bir durumda servisi arayarak yardım almalısınız. Öncesinde de böyle bir sorun yaşanmaması ya da yeniden tekrar etmemesi amacı ile kombiye gelen voltajı düzenlemekte olan regülatörü kullanmanız gerekmektedir.

  • F35 Arızası: Şebeke frekansı normal değil.

Muhtemel Çözüm: Bu durum elektrik şebekesinde sorun olduğunu gösterir. Bölgenizdeki elektrik firmasını arayarak bilgi ve yardımları alabilirsiniz.

  • F37 Arızası: Sistemin su basıncı düşük.

Muhtemel Çözüm: Kombide bulunan suyun yeterli olmadığı olması gerekenden düşük seviyede olduğu hata kodudur. Econcept Tech model kombide doldurma musluğu sağ alt köşede mavi renktedir. Sola çevirdiğiniz zaman açılır, su sesi gelir ve su dolumu başlar. Ekrandan F37 arıza kodu silinene kadar su basmaya devam edin. Ekrandan hata kodu silindiğinde doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmayı unutmayın. Bu sayede sorunu çözümlemiş olacaksınız. Sorunda düzelme olmaz ise resetleme işlemi yapın, yine de sorun düzelmezse veya işlemi yapamazsanız Ferroli Servisi yardımı alabilirsiniz.

  • F39 Arızası: Harici sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Cihazın ısı algılama görevindeki sensöründe sorun olabilir. Bununla birlikte cihazın kablolarında kopma ya da kısa devre durumu olduğu zaman da yine bu sorun meydana gelebilmektedir. Düşük ihtimalle de olsa sensör borularında nemlenme durumu söz konusu olabilmektedir. Hem arıza tespiti hem de çözümü için mutlaka servisi aramalı ve yardım almalısınız.

  • A41 Arızası: Sensörlerin konumlandırılmasında sorun.

Muhtemel Çözüm: Bu arıza kodu çıkış sensörünün boru ile bağlantısının olmadığını yani bağlantısının kesik olduğunu gösterir. Bu durumda sensörlerde ya da kablolarda sorun olabilir. Net teşhis için sorunu yerinde görmek gerekir. Uzman yardımı almalısınız.

  • F42 Arızası: Isıtma sensör sorunu.

Muhtemel Çözüm: Bu durum karşısında peteklerinizden ısı elde edemezsiniz veya beklediğiniz ısıda çalışma olmaz. Çünkü kalorifer sensöründe sorun olduğu anlamına gelmektedir. Kalorifer sensörünün yanı sıra kablolarda sorun olduğunda veya borularda nemlenme olduğunda da bu sorun yaşanır. Tespit ve çözüm için servisi arayınız.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Soru Sor / Yorum Yap

CANSERVİS ARA